Село наше мало

Даг Халворсен Бивши краљеви на шаховској табли попут Ђукановића, Коштунице или Ђинђића, сведени су такорећи на ирелевантне свадљиве сељаке у новијој светској игри.

Даг Халворсен, дописник Норвешког и Данског државног радија са Балкана, "Данас"

Мешам се у свој посао!

Милан Милутиновић Очигледно се због велике динамике нашег политичког живота заборавља да сам ове године дао неколико опширних интервјуа на ТВ-у и у недељницима и одговарао и износио своја мишљења на сва актуелна питања.

Милан Милутиновић, председник, "Време"

Тренинг без тренерки

Велимир Илић Дошли смо с трубачима, нисмо дошли да рушимо. Кад нас видите у тренеркама, онда знајте да смо кренули на режим.

Велимир Илић, лидер Нове Србије, испред Скупштине

Тренинг без тренерки

Изјаве.нет Као ни у случају Нове Србије - не може примитивна Србија ићи с Новом демократијом и другим странкама које теже ка Европи. Ено их, глуме лудило с градњом аутопута, слично 'брзим пругама Србије'.

Мирослав Стефановић, председник УО ЈАТ-а и в.д. председника Нове демократије, "Блиц недеље"

Отпорни на Отпор

Иван Маровић У ДОС-у постоје два гледишта према Отпору: прво - да не треба да постоји после 5. октобра и друго - да никад није ни требало да постоји.

Иван Маровић, активиста Отпора, "РТС"

Праведно поражени и неправедно непоражени?

Ненад Чанак Оно што се прошлог 5. октобра звало СПС-ЈУЛ данас се зове Демократска странка Србије. Исти кадрови, иста организациона структура и начин мишљења, само су се преточили са стране праведно поражених на страну неправедног победника, у смислу украдене победе.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, "Танјуг"

Нема мени мене до мене

Жељко Симић Сигурно је да сам својим интелектуалним вредностима и особеностима које данас нико не помиње, а које су ме издвајали од структура власти, могао да будем прикладна мета за дискредитације ове врсте... Без икакве жеље да величам своју менталну снагу, могу одрешито рећи да би мало ко биолошки преживео овакав удар.

Жељко Симић, бивши министар културе, после изласка из притвора, "Блиц"

Нема мени мене до мене

Јелена Карлеуша Питам се да ли, после свега што сам постигла за ове моје двадесет три године, постоји било ко да не верује у моје способности. На неки начин, колеге могу да разумем, јер ни ја не бих волела некога ко је много млађи, лепши, згоднији, успешнији и популарнији од мене.

Јелена Карлеуша, фолк дива, "Свет"

Телевизија без сметњи

Миломир Марић Никада се нисам бавио телевизијом, о новинама нешто знам, па ћу се вероватно научити, пошто је то најбоља телевизија. Увек су ме смењивали, а никада постављали, тако да ћу то пробати да радим, а да им не сметам много у томе.

Миломир Марић, уредник "Профила" и нови глодур БК ТВ, "Б92"

Тражите и даће вам се

Дејан Бацковић У Новом Саду су батине добили сви који су батине тражили. И још једном да кажем, пошто су овде присутни и новинари, батине на митинзима СПС-а ће добити сви који их буду тражили.

Дејан Бацковић, потпредседник Младих социјалиста Србије, на трибини у Смедереву

Земља могућности

Изјаве.нет И она је, као и многе њене колегинице, дошла до тог радног места 'преко везе'. Препоручила ју је ћерка која ради у оближњој кафани као конобарица. Шта човек да помисли о земљи у којој је и за такав посао потребна веза?

Репортер, репортажа о "баба-серама, хигијеничаркама јавних тоалета"

Стидљива (преко сваке мере)

Мила Арсић У том часопису су све девојке голе осим мене. И ја сам разодевена, али је то до одређене границе. Знате, доста сам стидљива, тако да чак молим фотографа да изађе из студија док се ја не наместим за сликање. Значи, ни он не може да ме види голу. Али, после фотографисања је уследило још двадесетак питања о сексу која су за читаоце много занимљивија него фотке.

Мила Арсић, водитељка, "Свет"

Ходаш (ногама) сад као зомби

Вујадин Бошков Сви спортови играју се руком а само један ногом. Ногама се хода...

Вујадин Бошков, фудбалски тренер, на питање "зашто је фудбалска репрезентација толико неуспешнија од кошаркашке или одбојкашке"

Деакумулација функција

Бора Ђорђевић Више нисам председник Партије обичних пијанаца. Поднео сам оставку из моралних разлога, јер више не пијем.

Бора Ђорђевић, рокер, "Недељни телеграф"