Кажем Вук, а мислим Србија

Вук Јеремић Многи су критиковали мој начин понашања, а ја сам као такав изабран за председника Генералне скупштине УН. [...] Победио сам именом и презименом, и испред Србије, тамо где се оцењивала спољна политика Србије. [...] Живимо у свету демократског изјашњавања [...]. Верујем да је то био случај и када сам трчао за место потпредседника ДС-а, и изгубио под неразјашњеним околностима.

Вук Јеремић, председавајући Генералне скупштине УН 2012-2013, "Сведок" РТС-а

Друг ВД Рака (шеф Сервисне станице)

Миодраг Мики Ракић Неколико функционера [државе] у више наврата остварило је те комуникације [са кланом Дарка Шарића] и све су документоване. Сви су докази фиксирани. Ми у том тренутку нисмо истраживали те комуникације да не бисмо клану показали колико знамо [...]. Контакти су остварени 2008. и 2009.

Миодраг Мики Ракић, потпредседник Демократске странке и координатор обавештајних служби у време власти ДС-а, "Нови магазин"

Кафаница, судница, кланица

Омер Хаџиомеровић У случају да се у свих 24 случајева сумњивих приватизација буде елемената кривичног дела, поставља се питање - који тужиоци и које судије ће то да воде [...]. То је као да имате кланицу која има капацитет да избаци десет тона меса, а имате машину која може да самеље десет килограма меса. Џабе кољете у том случају.

Омер Хаџиомеровић, потпредседник Друштва судија Србије, РТС

Зет који није пожељан само у својој кући

Ненад Љ. Стефановић Вук Јеремић на први поглед личи на пожељног "политичког зета". Знате ону изреку - многе би га куће пожелеле. Бар три овдашње странке би волеле да га виде у својим редовима као политичара са "највећим коалиционим капацитетом". Али његова ДС спрема се да га избаци из својих редова [...], јер не жели да врати посланички мандат.

Ненад Љ. Стефановић, новинар и уредник на РТС-у, "Сведок" РТС-а

Шеснаестина Ђиласове одговорности

Вук Јеремић На републичким изборима био сам шеснаести на листи ДС-а [...], а Ђилас, којег као председника ДС-а поштујем и уважавам, био је први. Није ми јасно како неко ко је био шеснаести може да буде одговорнији од првог?

Вук Јеремић, председавајући Генералне скупштине УН и посланик ДС-а, о изборном поразу ДС-а, "Сведок" РТС-а

Једино Вук (Јеремић)

Вук Јеремић Како стоје ствари, ускоро ће избори и ДС би могао да претрпи тежак пораз. Ако је мотив мог избацивања да се одстрани неко ко би имао храбрости да постави питање одговорности руководиоца након таквог пораза, онда могу да га разумем, иако сматрам да је то веома штетно.

Вук Јеремић, председавајући Генералне скупштине УН и посланик ДС-а, "Сведок" РТС-а

Лакше је покуцати на Обамина него на Ђиласова врата

Вук Јеремић Лакше сам организовао састанак са Обамом [...], али спреман сам за договоре [...]. Мислим да сам мандат у Скупштини поштено зарадио [...]. Намеће питање да ли је у новој Демократској странци једина предвиђена казна "смрт", то јест избацивање из странке, уколико се не слажете са неком одлуком руководства.

Вук Јеремић, председавајући Генералне скупштине УН 2012-2013, о састанку са руководством ДС-а, "Сведок" РТС-а

(План) Ахтисари минус

Дорис Пак На северу Косова ће бити примењен Ахтисаријев план, а тамошњи Срби могу да преузму неке специјалне надлежности као што то раде Срби у другим деловима Косова. То је све што се може понудити за север.

Дорис Пак, посланик Европског парламента, за Радио "Дукађин", "Фонет"

Не би требало, иако не може

Хајнц Вилхелм На крају ће се ипак наметнути захтев Приштине који ми подржавамо - Србија не би требало да блокира чланство Косова у УН. Србија у крајњој линији и не може да блокира улазак Косова у УН, јер [...] о томе на предлог Савета безбедности одлучује Генерална скупштина УН.

Хајнц Вилхелм, амбасадор Немачке у Србији, интервју за "Политику", "Бета"

Отвореност за отворене предмете

Душан Бајатовић Да сам ја којим случајем био на месту премијера Дачића, пошто је предмет отворен – ја бих се њиме конкретно позабавио после емисије, у договору са водитељком.

Душан Бајатовић, потпредседник СПС-а, о скривеној камери када је водитељка у емисији , показала разголићено међуножје Ивици Дачићу, "Ало"

Човек који (ни)је поштовао законе

Александар Вучић О томе колико је ко способан, колико се коме допада, да ли има доказа или нема, нити ћемо да слушамо политичке партије нити ће неко да слуша нас. [...] Да ли је неко сналажљив или не, то се нас не тиче. [...] Ако је закон поштован - у реду је, а ако закон није поштован - сва лица биће процесуирана, па и Милан Беко.

Александар Вучић, министар одбране и први потпредседник Владе Србије, Б92

Кад ја дунем и ватру сунем

Јоргованка Табаковић Мислим да је Чедомир Јовановић одлучио да престане да се бави политиком. Изнео је, без извињења на изразу - такву глупост, која је проверљива у документацијама "Металс банке" и НБС. [...] Када вам он каже "добро јутро", ви се спремајте за спавање - јер тај човек лаже безочно.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, на оптужбе председника ЛДП-а да је била члан УО "Металс банке", "Кажипрст" на ТВ Б92

Човек који се премало излагао опасности

Јоргованка Табаковић Колико ја познајем Милана Бека, ако се није променио откад смо сарађивали у Влади, он не гази на трулу даску. [...] Вешт је човек, бавио се великим пословима, уме да се провуче кроз рупе у закону. Уместо Бека, страдаће они који су пристали да му служе и да тумаче законе, и они које је користио као рукавице.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, "Кажипрст" на ТВ Б92

Жетелац (успеха)

Јоргованка Табаковић Ја сам се са својим тимом зарекла на успех и не држим ону религиозну дијету која каже - једем све и молим Бога да ослабим.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, о политици и плановима централне банке, "Кажипрст" на ТВ Б92