Музеј неуспешних инвестиција

Предраг Симић Амерички инвеститори, генерално, не иду у Европу. Када је овде гостовао Нобеловац Пол Кругман, на питање зашто САД не улаже по Европи наводно је одговорио - "А да ли бисте ви улагали у музеје, [...] који не доносе никакав профит"? САД се окреће Азији и Пацифику.

Предраг Симић, професор ФПН, "У средишту пажње" Радио Београда 1

Учитељица капитализма

Предраг Симић Имам лошу вест за оне који мисле да ако напустимо пут ка ЕУ, да ћемо се "отрести" капитализма. И [амбасадор] Славенко Терзић ће "открити" да у Кремљу више не седе Стаљин, Хрушчов, Брежњев, већ Путин и Медведев. Русија је постала једна од најсуровијих капиталистичких земаља.

Предраг Симић, професор Факултета политичких наука у Београду, "У средишту пажње" Радио Београда 1

Учитељица капитализма

Предраг Симић Као икону руско-српских односа, поред Николаја II [Романова], треба да ставимо и Кирила Кравченка који је за 3-4 године од јавног предузећа [НИС] направио успешну компанију, као што би то учинио сваки дипломац са Харварда. Хтели не хтели - у капитализам морамо. Ако га нисмо научили од Европљана, научићемо од Руса.

Предраг Симић, професор ФПН, "У средишту пажње" Радио Београда 1

Неколико невидљивих министара којечега

Борислав Стефановић Да је "невидљив" само [Иван] Мркић, па да будемо задовољни. У овој влади има људи за које грађани, да их ставите и на муке, не би могли да кажу ко је министар чега.

Борислав Стефановић, шеф посланичке групе ДС-а, о ретком појављивању шефа дипломатије у медијима, ТВ Б92