Косово и Агробанка су најскупље Човићеве речи

Душко Вујошевић Очигледно су руководиоци Звезде добро искористили прекид, исцениран са њихове стране, да освеже екипу и "притисну" кога је требало. Суђење је било скандалозно [...]. Изјава њиховог председника [Човића] је да Партизан 12 година врши тортуру - нека се процесуирају људи у Партизану, ако је то истина. Ако није, треба да сноси одговорност не само за Косово, Агробанку већ и за такве изјаве.

Душко Вујошевић, тренер КК "Партизан", уједно честитајући "Црвеној звезди" освајање Купа Радивоја Кораћа, "Блиц"

Биланс партизанског термидора

Небојша Човић [Драган] Ђилас, као председник КСС-а, [...] нема храбрости да каже истину, а истина је да 12 година траје тортура Партизана, државна и политичка, над осталим клубовима у Србији. [...] Кривци у том "процесу" су и КСС и судијска организација Србије.

Небојша Човић, председник КК "Црвена звезда", у прекиду утакмице финала Купа Радивоја Кораћа, "Танјуг"

Принципијелна политика неинтервенционизма

Андерс Фог Расмусен Фрустриран сам извештајима о страдањима цивила у Сирији, али НАТО неће интервенисати без мандата УН, јер [...] НАТО није светски полицајац. Не видим улогу за Северноатлантски пакт ни у Малију.

Андерс Фог Расмусен, генерални секретар НАТО, "Танјуг"

Одлазак врховног команданта (дела) хришћанства

папа Бенедикт XVI У данашњем свету, који се брзо мења и потресају га питања од суштинске важности, да бих био на челу Католичке цркве неопходна је снага ума и тела, снага која је у мени посустајала у последњих неколико месеци, до те мере да морам да признам да сам у немогућности да у потпуности испуним задатак који ми је додељен.

папа Бенедикт XVI, најављујући повлачење са функције поглавара Римокатоличке цркве 28. фебруара у 20 часова, Б92

Москва сузама верује, а Брисел не

Вацлав Клаус За мене је Русија велика земља коју морам да примим к знању. Данас за Чешку видим као актуелне друге претње, не Русију. Русија данас не одређује мој живот. Далеко више га одређује Европска унија.

Вацлав Клаус, одлазећи председник Чешке, интервју пољском недељнику "До Жечи", "Бета"

Мој сапутник Вацлав

Вацлав Клаус Уместо демократије, [Вацлав] Хавел је желео елитистичку постдемократију. То је пре био ехо француских јакобинаца него британски конзервативни приступ класичног либерализма. [Замерам му] спољнополитички интервенционизам, подршку "хуманитарним бомбардовањима", космполитизам...

Вацлав Клаус, одлазећи председник Чешке, интервју пољском недељнику "До Жечи", "Бета"

Добросуседско писмо

Милорад Пуповац Ови протести који су се одиграли у Вуковару најмање су ствар Вуковара и Вуковараца. То је пуно више био иступ оних који су дошли са стране. [...] Увођење двојезичности у Вуковару није ратно, већ миродопско питање [...]. Ћирилица није ратно писмо, нити је она симбол ратног страдавања Хрвата и разарања Вуковара.

Милорад Пуповац, председник Српског народног већа и заступник СДСС-а у хрватском Сабору, "Танјуг"

Другари из вртића

Ивица Дачић Када сам се састајао са Родољубом Радуловићем [Миша Банана], он није био криминалац - касније је то постао. [...] То у Вашингтону нико није споменуо. Други пут за пет година срео сам се са директором ФБИ и четврти пут са директорком ДЕА.

Ивица Дачић, премијер Србије, у Вашингтону за Радио "Слободна Европа"

Пријатељска офанзива

Сергеј Лавров Француска се у Малију бори против оних које је наоружавала у Либији против Гадафија, кршећи ембарго СБ УН. [...] Ветерани грађанског рата у Либији сада се боре у Сирији [...]. Збуњен сам неспособношћу наших партнера [на Западу] да сагледају ширу слику.

Сергеј Лавров, руски министар спољних послова, "Танјуг"

Остала сам увек иста (Пајтић се декларативно променио)

Александра Јерков И даље сам аутономашица и немам проблем то да кажем. Мислим да нисам једина из ДС која то мисли. Платформа Извршног већа [Војводине] коју је својевремено потписао Бојан Пајтић подразумева законодавну, извршну, делимично судску власт, изворне приходе и имовину Војводине. Често сам критиковала Пајтића што не спроводи програм за који се декларативно залаже.

Александра Јерков, члан Председништва ДС, "Кажипрст" на ТВ Б92

Остала сам увек иста (ЛСВ се променила)

Александра Јерков Говорим на исти начин и користим исти језик. [...] ДС је већа странка и може имати веће домете [...]. Нисам ЛСВ напустила због [Чанкове] кафанске туче нити због учешћа у "Великом брату", већ су вредности за које се ЛСВ залаже доведене у питање.

Александра Јерков, члан Председништва ДС, "Кажипрст" на ТВ Б92