Јави Јелку да одблокира Интернационалу

Јелко Кацин Мало морген! Борис је пред последњи конгрес ДС одлетео у Јужну Африку да би блокирао Дачића! Лагати у ЕП није лепо!

Јелко Кацин, посланик Европског парламента (ЕП), о "противљењу Бориса Тадића да СПЦ Ивице Дачића уђе у Социјалистичку интернационалу", "Блиц"

Само ако је ћорави далтониста

Зоран Дробњак Ти стубови су били лепо офарбани у црвено-бело. Па шта ако је био мрак, видео би их и ћорав возач. Али, не може да их види ако вози 200 на сат. Да је возио колико је ограничење, 40 или 60 на сат, и ударио, ништа им се не би догодило.

Зоран Дробњак, директор ЈП "Путеви Србије", о несрећама на делу аутопута код Новог Сада, "Блиц"

Стари мутанти у новој акцији

Драган Марковић Палма Уколико се овако настави, пољопривредници и сељаци биће уништени начисто, јер сад су рекли да нам не ваља млеко, сутра ће рећи да нам не ваља пасуљ, а прекосутра кромпир. Ово је акција смишљена да би се уништио српски сељак, а да би се помогло неком увозном лобију. Ја знам да се неколико лобија залаже за улазак мутант хране у Србију.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, "Курир"

Лиценца за одлазак на кафу

Драган Марковић Палма Недавно ме је један привредник звао на кафу. "ОК, извади уверење", кажем, ја. "Какво уверење, о држављанству, плаћеном порезу?", пита он. "Не, извади уверење да ниси осуђиван и да се против тебе не води поступак, па можемо да пијемо кафу." Ето, на то сам приморан.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, "Курир"

Зекстра плус

Ненад Бјековић Предлажем да Драган Ђурић буде постављен за доживотног председника Партизана. Читајући новине, сазнао сам да клуб већ трећу годину послује у плусу и зато апелујем на све који одлучују о томе да га што пре прогласе. Човек је запустио све своје фирме не би ли Партизан успешно водио, свака му част на томе.

Ненад Бјековић, бивши спортски директор ФК "Партизан", о власнику "Зекстре" и председнику "Партизана" Драгану Ђурићу, "Курир"

Сто година рововске борбе

Емир Кустурица Чему прослава у Сарајеву и шта ће Србија тамо, када се зна да је из рата изашла као једна од највећих и најчаснијих побједница?! На прослави у Сарајеву је мјесто онима који су били с друге стране рова, али Србији не!

Емир Кустурица, режисер, о прослави стоте годишњице Првог светског рата, за "Недељник", "Срна"

Није мала, стопут није ратовала

Емир Кустурица А при том, када се каже "велика Албанија" то је сасвим у реду, прихвата се као аксиом, док помен велике Србије асоцира на сва зла овог свијета, мада није ништа више од симболике, јер Србија јесте велика – у култури, духовности, традицији... Може ли народ који има Андрића да буде ишта друго до – велики?! Може ли држава у чију су славу подигнути ти исти Високи Дечани да буде мала?!

Емир Кустурица, режисер, за "Недељник", "Срна"