Портрет уметника у Србији (која је дубоко у жутом)

Емир Кустурица Наши људи не опраштају када им учиниш. Због тога што су наши људи пуни самопрезира и не воле у близини сведоке који констатују у каквим су гов*има. [...] Кад будем мало "мртав", побећи ћу им са јеловника.

Емир Кустурица, филмски режисер, о одлуци да се повуче из јавности, "Блиц"

Ћутљиву главу америчка сабља не сече

Александар Вучић Био сам у Хирошими у оној језивој тишини најтужнијег места на свету. Кажите возачу чамца да каже иједну реч против Американаца. Неће да га и пушком терате. Шта мисли, то је друга ствар. То је зато што Јапанци размишљају о будућности.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Први прави премијер земаљске Србије (по мери ЕУ)

Јелко Кацин Ивица Дачић је стварни премијер и сви сад знају да у Србији постоји права влада. [...] Споразум [са Приштином] потписују и морају да га примене они који су се највише опирали независности Косова.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента, за хрватски "Вечерњи лист", "Блиц"

Петину грађана Србије чине ненормални и нерационални

Александар Вучић Осамдесет одсто људи у Србији су нормални и рационални. Постоји десет одсто екстремиста; да кажете - тенковима улазимо у Приштину, они ће рећи - немојте тенковима, слетите миговима. Десет одсто припада лажном грађанском слоју, који би, и да одвојите Нови Сад, Крагујевац и Неготин од Србије, рекли - дај све.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Портрет уметника у Србији (која је појефтинила)

Емир Кустурица Време утицаја уметника на јавност је прошло. Не жалим за тим, али треба да се констатује. [...] Човек проведе читав живот покушавајући да остави траг, а на крају га само помету. То је та јавност која је прејефтина да бих у њој учествовао.

Емир Кустурица, режисер, о својој одлуци да се повуче из јавности, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Земаљски (у)суд

Ивица Дачић Изабрани смо на земаљским, а не на небеским изборима [...]. За небеску Србију, та прича је завршена. Има и ко да бира и ко да суди. И нека њих, а ми ћемо се бавити нашим стварима, на нашој земљи.

Ивица Дачић, премијер Србије, у ауторском тексту за "Политику"