Ко то тамо (далеко) пева?

Изјаве.нет Новинаре је ипак највише изненадила врло интимна атмосфера на свечаној вечери коју је приредио кинески председник Цемин у част Коштунице. Филхармонија кинеске народноослободилачке армије свирала је кинеске и југословенске песме. При крају вечере, микрофон је узео Ђијанг Цемин и отпевао неколико интернационалних хитова. Он је више пута позивао Коштуницу да узме микрофон, али је овај, смешкајући се, то упорно одбијао. Запевао је југословенски министар иностраних послова Горан Свилановић, отпевавши и 'Тамо далеко'.

извештај о посети председника СРЈ Кини, 01. јануар 2002.

Људи који се баве људским правима

Бојан Тончић Божићна посланица патријарха СПЦ Павла васкрсла је заборављени говор мржње државне телевизије и других режимских гласила из периода до петооктобарског преврата; поново је отворена сезона лова на људе који се баве људским правима, на вештице које кваре идилу СПЦ и народу српском. Овом и сличним посланицама још једном је потврђено да постоји снажна веза духовног и световног, оног дела васколиког српства у врху власти, који претвара ксенофобију, шовинизам и параноју у приземне десетерачке трактате о националном интересу.

Бојан Тончић, новинар листа "Данас"

Људи који се баве људским правима

Соња Бисерко Карла дел Понте је поново затражила од Судског већа Хашког трибунала да преиспита своје одбијање да се обједине све три оптужнице против Милошевића, јер с правом указује на директну повезаност Косова са пројектом Велике Србије.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког комитета за људска права, "Хелсиншка повеља"

У дијаспору на Дедиње

Зоран Ђинђић До сада ми је сметала адреса Дедиње. Својевремено сам себи обећао да се никад нећу преселити на Дедиње. Не знам да ли се привремени боравак у туђем објекту може сматрати пресељењем?!

Зоран Ђинђић, премијер, "Блицњуз"

Ко то тамо (далеко) пева?

ДСС После епидемије трихинелозе у средњем Банату министар пољопривреде Драган Веселинов посетио је пацијенте у зрењанинској болници, манифестујући забринутост пред камерама и фотоапаратима. Након тога, променио је расположење у интимној атмосфери зрењанинског ресторана. Уз тамбураше, добру капљицу и проверену, вероватно незаражену храну, господин министар се није устезао ни да запева.

ДСС, саопштење

Ако је заражено, није отровно!

Драган Веселинов Тек кад Чанак проба моје кобасице ја могу да поднесем оставку!

Драган Веселинов, министар пољопривреде, "БК"

Само да не испустим неког...

Драган Веселинов Могућност да неке странке из Војводине у Скупштини Србије не гласају за аутономију била би издаја и срамота, која би једино обрадовала радикале, социјалисте, клерошовинисте, туђинске владике у Војводини из СПЦ, аркановце, црногорске директоре у Покрајини, Василија Крестића... изнемоглу прву генерацију неписмених Бећковићевих колониста и Коштуницу!

Драган Веселинов, министар у Влади Србије, "Глас јавности"

Уд(а)ри до зоре

Б92 Ово није удар на банкарство, ово је удар на ову државу, на српски народ, на православље...

Б92, радница једне од четири велике затворене банке

Сироти мали Карићи

Велимир Илић Окомити се само на Кариће није коректно и ја нисам за такав вид обрушавања. Нису они једини проблем. Карићи су запошљавали толике људе. Наравно, било је неких неспоразума, али не треба само њих прогањати. Ако нешто дугују, има и коректнијих начина да се томе приђе.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Српска реч"

Понуђен и почашћен?

Чедомир Јовановић Много је важније да је Велимир Илић донео одлуку да остане уз ДОС него питање чиме смо ми заслужили да тако буде. Не ради се ни о каквим уступцима којим би се довео у питање карактер Владе и ДОС. Реч је, заправо, о једној поновљеној понуди која је била актуелна пре пет-шест месеци.

Чедомир Јовановић, потпредседник ДС-а, "Недељни телеграф"

Симболизам

Владимир Цветковић Тада је, да подсетим, Слоба био симбол, на стадионима се певало 'Слобо, слободо'... У таквом еуфоричном миљеу, ја сам изјавио: Благо земљи која има Слобу, Џајића, симбол Звезде, и Аркана, који је тада био симбол неке позитивне енергије. Ја тако сада не мислим, али се не кајем што сам ту реченицу изговорио.

Владимир Цветковић, бивши секретар ФК Црвена звезда, "Блицњуз"

Виц или (политичка) смрт

Милан Лане Гутовић Најозбиљнија претња коју бих могао да упутим неком лидеру била би: ако не будете пристојни, избацићу вас из вица, и нећу вас више помињати.

Милан Лане Гутовић, глумац, "НИН"

Наизглед смерне

Весна Ривас Што се позе тиче, остављам их мушкарцу на одабир, а познајући себе, иако сам по природи, наизглед, смерна, у кревету постајем ватрена лавица.

Весна Ривас, естрадна уметница, "Недељни телеграф"

Наизглед смерне

Весна Вукелић Венди Без здравог и живог меса нема доброг секса. Маштам о томе да водим љубав са Клинтоном у његовом топлом кабинету, на столу или фотељи. Толико је добар да га у сексу видим у свим позама, а лично не бих имала ништа против да са њим водим љубав и боље од Монике Левински. Ако би требало да уместо Клинтона одаберем неког нашег политичара, био би то Зоран Ђинђић, којег и у животу и у сексу видим као најзгоднијег, најмаштовитијег и најлукавијег партнера.

Весна Вукелић Венди, естрадна уметница, "Недељни телеграф"