Срби Босанци (и остали Херцеговци)

Томислав Николић Ако неком смета што кажем да је Србин из Босне - Босанац, ево никада више нећу да их тако зовем. Али, сви моји пријатељи ће престати себе да називају Босанцима. Када дођу код мене, кажу - да није нас Босанаца, нико ти не би дошао на славу.

Томислав Николић, председник Србије, "Сведок" РТС-а

Континуитет с паузама

Томислав Николић Нико у мени не види континуитет Србије, зато што је дошло до велике промене мојом победом. Желим да покажем да та моја победа у неким стварима није промена, већ континуитет. Зато сам инсистирао да прихватимо све бриселске споразуме које је до тада постила администрација Бориса Тадића са косовским Албанцима - да би се видело да је Србија држава.

Томислав Николић, председник Србије, "Сведок" РТС-а

Томин орден за одликовања

Томислав Николић Не желим да "пробијем" буџет председника и зато неки људи нису добили одликовања, а добили би сви. И баш ме брига ко тиме није задовољан. Зар је било лако дати одликовања Јеременији и Азербејџану? Али, то нико у свету не пита, само у домаћој јавности се нађе неки баја који замера председнику.

Томислав Николић, председник Србије, "Сведок" РТС-а

Непријатељ вреба сваког грађанина

Томислав Николић Зашто бих алармирао јавност што ми нека будала прети? Тешко ме је убити, много лакше је [убити] било ког грађанина. Грађани су мање безбедни него ја.

Томислав Николић, председник Србије, "Сведок" РТС-а

Три ливаде (од које су два пашњаци)

Танјуг Ђукановић је Комисији пријавио да је власник стана од 187 метара квадратних са поткровљем у Подгорици, као и да поседује пар објеката, пашњака и ливаде у селу Кочани код Никшића. Ђукановић је у извештају навео да је земљиште купио на рате и то два пашњака површине 805 и 440 метара квадратних, као и ливаду од 243 квадрата.

Танјуг, из имовинске карте премијера Црне Горе Мила Ђукановића

Просимо и молимо да радимо

Томислав Николић Волео бих да Србија не буде онај просјак који ће пред црквом, џамијом или на мосту да пружи руку и моли за милост. Србија хоће да ради, са вама то можемо, и у афричком и арапском свету и земљама Азије и Латинске Америке то можемо.

Томислав Николић, председник Србије, на пријему у амбасади Кувајта, "Танјуг"