Екстра секташи и обични екстрапрофитери

Информативна служба ДСС-а Министар полиције би требало да се ангажује организујући одузимање оружје криминалцима, а не да наоружава министре.

Информативна служба ДСС-а, поводом ангажмана Душана Михајловића на поклањању пиштоља појединим министрима

Екстра секташи и обични екстрапрофитери

Душан Михајловић Гомила глупости Информативне службе ДСС не би заслужила коментар да се не ради о странци чији је шеф уједно и председник државе и да није реч о странци чије понашање личи на секту опасних намера... У последњих годину дана нема веће криминалне афере иза које не стоје новокомпоновани чланови и финансијери ДСС-а.

Душан Михајловић, министар полиције и обвезник Закона о екстрапрофиту

Пуштање воде

Јован Ранковић Пуштен сам низ воду.

Јован Ранковић, подносилац неопозиве оставке на место савезног министра финансија, "Политика"

Мишја грозница

Божидар Ђелић Не може се доћи у овај центар са тако високом делегацијом и да се то деси. Ја очекујем да 'Сава' центар не наплати своје услуге и да се формално извини Светској банци због овог инцидента. И не може се одговорити 'Јао, миш', него се миш мора одмах отклонити.

Божидар Ђелић, министар финансија Србије, на истовремену појаву миља и делегације Светске банке у центру "Сава"

Верска грозница

Изјаве.нет Амфилохије Радовић не вјерује у Бога. Понаша се као прави комуниста, као диктатор, човјек без вјере.

Антоније, митрополит Италијанске православне цркве, "Монитор"

Верска грозница

Зоран Ђинђић Не знам ни да ли они спадају у исту цркву.

Зоран Ђинђић, на питање да ли радије иде на славу код Војислава Коштунице или Мила Ђукановића, ТВ "Пинк"

Црногорци, комунисти најстарији

Весна Перовић Имамо једну поражавајућу ситуацију у Црној Гори: готово 12 година после успостављања вишестраначког система, после прилично парламентарних избора, исте партијске политичке структуре и персонално исти људи добијају скоро 90 одсто подршке бирача. То је катастрофа, а њена последица је што немамо струје, што немамо ничега у Црној Гори, али зато имамо две Нове године, две Бадње вечери, паљење бадњака и такмичење ко је већи Србин, а ко већи Црногорац.

Весна Перовић, посланик Либералног савеза и председник црногорске Скупштине, "Независна светлост"

Да не чује (аустријско) зло

Зоран Ђинђић Договорили смо се да сви аустријски студенти који студирају код нас и наши, њих 700-800 који студирају у Бечу, буду ослобођени плаћања школарине. Међу нама, ми знамо да аустријских студената код нас нема, али ако их буде они ће бити ослобођени плаћања школарине.

Зоран Ђинђић, премијер, ТВ "Пинк"

Сличне сличности

Момчило Перишић Пољопривреда има много везе са војском. Прво, пољопривреда храни цео народ па и војску. Друго, пољопривредници и војници се налазе у истом окружењу, у природи. Треће, имају исту боју.

Момчило Перишић, генерал и политичар, о избору дипломираног агронома Велимира Радојевића за савезног министра одбране, "Студио Б"

Сличне сличности

Изјаве.нет Немам појма зашто личим на тог са фото-робота [убице Славка Ћурувије]. Зато ми и не пада на памет да се вратим у Србију док сам жив.

Зоран Топенчаревић, који је из Финске открио убицу Ћурувије и зазиданог Стамболића, цитат према "Времену"

Ни ми је (нај)јасно

Горан Новаковић Нема никакве дилеме да има пропуста, на пример, око јасноће рачуна за струју. Мојој мајци, која има 78 година, кад види рачун, све мора да буде кристално јасно. А не да дођу четири њене комшинице, па онда оне тумаче рачун. Некад га покажу и мени, а морам да признам, није ми увек баш све најјасније.

Горан Новаковић, министар енергетике, "Недељни телеграф"

Није тешко бити срећан

Наташа Мићић Како им мало треба да буду срећни!

Наташа Мићић, председница Скупштине Србије, тишим гласом, на дуготрајан радикалски аплауз

Није лако бити жут

Драган Ј. Вучићевић Ја мислим и тврдим да је жута штампа, да су таблоиди врхунац новинарства. Најлакше је правити политику, најлакше је правити новине са досадним текстовима од 15-20 шлајфни и које нико не чита или чита због умрлица на последњој страни.

Драган Ј. Вучићевић, уредник у "Националу", "БК"

Стинк

Зоран Ђинђић Кад год би се повела расправа о 'Пинку', ја бих на крају рекао да би моја ћерка била много несрећна без 'Пинка'.

Зоран Ђинђић, премијер, ТВ "Пинк"