Волите мало и мене!

Душан Михајловић Премијер је политичар и може да се удвара јавном мњењу, али за полицију и мене су важније чињенице и оцене експерата из земаља којима желимо да се придружимо. Ако баш хоћете да и политички оценимо рад МУП у условима који су били, нека се онда свако запита, шта би то могли да ураде млади 'лавови' Ђелић и остали, који су оправдано љубимци премијера и јавности, укључујући и моју маленкост, да оваква 'запуштена' полиција није 'одрадила' свој део посла.

Душан Михајловић, министар, "Блиц"

Башкарење мафије

Душан Михајловић Што се тиче доказа треба да знате да министар полиције у повлашћеној ситуацији јер никада не говори без доказа... Министра је лако оклеветати, али је тешко ослободити се остатака милошевићевско-караџићевске мафије, која се, посебно овај други део, превише комотно башкари у свом новом склоништу у Србији... Знам много и многе везане за помоћника и кума Алије Делимустафића, али нисам знао да сте и ви на платном списку најбогатијег Србина из Босне [Момчила Мандића]? Кад ми кажете колико сте Ви добили, одговорићу вам на ваше питање.

Душан Михајловић, први полицајац Србије, "Блиц"

Шенлучење шеика

Дејан Михајлов Душан Михајловић дели лекције ДСС-у из поштења, а за своје услуге Милошевићу и те како је профитирао, па сад мора да плати екстрапрофит. То је онај чији су пријеми слични онима које приређују пребогати шеици!

Дејан Михајлов, шеф посланичке групе ДСС-а у Скупштини Србије, "НИН"

Ко на планини (на Јелици) ак' и мало стоји...

Велимир Илић Нигде нисам чуо да је Горан Свилановић рекао да је Србин, ја сам Србин па што да се стидим, ценим и Бошњака, ценим и Мађара итд. Он је са оном униформом за време рата, док сам ја био у шуми, у пећини, на мене се пуцало, кућа ми била стално опкољена, а он се толико шеткао и држао конференције за новинаре у униформи. Што није отишао у родно место да га брани?

Велимир Илић, бивши одметник а садашњи градоначелник, "Радио Б92"

Мислим, дакле, не сећам се

Соња Бисерко Мислим да сам то демантовала.

Соња Бисерко, Хелсиншки одбор у Србији, на констатацију да је "Коштуницу одмах после победе назвала нацистом", "Блицњуз"

Мислим, дакле, не сећам се

Соња Бисерко Не бих се враћала на поједине формулације које ви сад цитирате, а које су истрзане из контекста оног о чему сам тада говорила.

Соња Бисерко, Хелсиншки одбор у Србији, на констатацију да је "за време НАТО бомбардовања код Медлин Олбрајт ургирала да се размотри окупација Србије, а у 'Њујорк тајмсу' тражила да се Србија војно порази, демилитаризује, да Запад преузме све медије у земљи...", "Блицњуз"

Веома позитиван затвор

Алекса Ђилас Овде је суд направио преседан. Бранећи једног човека који нема политички утицај, мртвог човека, донео је одлуку против једног врло утицајног и моћног човека у јавном животу. И то је само по себи веома позитивно.

Алекса Ђилас, историчар, о осуди уредника НИН-а Стевана Никшића на затворску казну због објављивања писма са негативним ставовима о оцу му Миловану

Још да није атеиста...

Изјаве.нет Ако је неком био циљ да од њега направи Христа, 2000 година после, успело му је. И Христа није ухватио Понтије Пилат већ га је изручио сопствени народ. Трунуо је са последњим криминалцима као и Милошевић у ЦЗ-у.

Драгана Кузмановић, ЈУЛ, "Нови Експрес"

Арсеник без чипке

Радоје Прица Милошевићева супруга је злодух који вероватно стоји иза многих његових одлука, она је као бакице у представи Арсеник и старе чипке.

Радоје Прица, шеф делегације Скупштине СРЈ при Савету Европе, "Репортер"

Ускладите и нама!

Горан Весић Одбор уопште није расправљао о повећању плата посланика и запослених у Скупштини, већ да се ускладе са повећањем плата запослених у републичким органима, и није се гласало о томе, већ да се затражи од секретара Скупштине да припреми свој предлог да се усклади разлика између плата у Скупштини и у републичким органима.

Горан Весић, председник Административног одбора у републичкој Скупштини, "Данас"

Нема лажи, нема преваре

Изјаве.нет Па нормално је да сам изабрао своју ћерку. Да сам запослио неког другог, пребацили би ми да сам примио мито. Овако, 'збринуо' сам ћерку, јер кроз две године ионако идем у пензију.

др Предраг Трајковић, директор Више техничке школе у Врању, "Врањске"

Савршенство без мане

Слободан Орлић Мој основни недостатак је то што немам недостатака.

Слободан Орлић, савезни секретар за информисање, "Блицњуз"