Ноћи тупих ножева

Божидар Ђелић Не знам зашто ме упоређују са Лазаром Крстићем. Ми смо били у истој фирми, али сам ја био хијерархијски изнад њега и дошао сам овде старији и искуснији. После "тупих ножева", које је извадио јуче, следеће године чека нас оштар скалпел.

Божидар Ђелић, функционер ДС-а, о мерама штедње које је предложио министар финансија, "Кажипрст" ТВ Б92

Зависно судство (о Вељиној плати)

Велимир Илић Смањење плата у јавном сектору лично ме неће погодити јер ја плату ионако не примам, стално сам под неким судским санкцијама тако да моја плата иде у те обавезе.

Велимир Илић, председник НС-а и министар грађевинарства, "Танјуг"

Динкићевих пет минута нечија цела штедионица

Млађан Динкић Драго ми је што је коначно дошло мојих пет минута јер сам 12 година желео да разјасним све недоумице у вези са Националном штедионицом и разбијем све заблуде.

Млађан Динкић, бивши гувернер Народне банке, о свом исказу у полицији који је трајао четири сата, "Блиц"

Дописни и заслужни грађани Француске и Немачке

Ружа Ћирковић Државни службеници (у Србији) не живе од плата које јавности приказују. Једни примају накнаде од чланства у управним одборима, а други од пројеката и других чуда. То се више пута показало. Када је формирана прва влада после 2000. године, објављено је да министри имају плате од 21 до 27 хиљада динара. Новинари и економисти су се на то згражавали – како то нема смисла и да министре треба платити на одговарајући начин. После неколико година испоставило се да је већина наших министара примала дотације из иностранства – неко од Француске, неко од Немачке...

Ружа Ћирковић, економски новинар листа „Данас“, „Речено и прећутано“ Радио Београда 2