Толико кваран да квари и односе са мном

Ивица Дачић Да ли је могуће да човек [Миша Радуловић Банана], ако је истина оно што се пише за њега, да је био толико безобразан и у стању да чак поквари добре породичне односе са мном, с мојом децом, таштом. Просто не могу да верујем, ако је неко био умешан у све то, да је отишао толико далеко.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, интервју за "Недељник", према НСПМ-у

Исповест политичког ума

Ивица Дачић Знате шта – нисам приметио да неко мене штити. Данас кад неко каже – сви ми имамо породицу... А шта, ја немам. Јел'да? Моја деца нису плакала кад читају у медијима да сам криминалац, те са Шарићем, те са Бананом, те с овим, те с оним.

Ивица Дачић, премијер Србије и министар полиције, интервју за "Недељник", према НСПМ-у

Беседа у Зоранову част

Ивица Дачић Месец-два пред убиство, Ђинђић и ја смо причали у друштву Ружице. И Ђинђић ми је рекао да док је жив више никад неће у коалицију с Коштуницом и Динкићем. Говорио ми је да ће ДС подржати улазак СПС у Социјалистичку интернационалу. Ђинђић је био паметан, био је доктор за многе садашње политичаре.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, интервју за "Недељник", према НСПМ-у

Први пут са Милошевићем на Ти

Ивица Дачић Милошевић ме је после 5. октобра звао два пута и рекао да ће да се повуче - мене да предложи за наследника, а Милана Милутиновића за потпредседника: "Ја идем у Пожаревац да се играм с унуком. И питај ако ти нешто треба, неки савет." Дошао је конгрес СПС, а Милошевић није ни споменуо то. Јесам ли ја због тога отишао из СПС или нападао Милошевића? Не.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, интервју за "Недељник", према НСПМ-у

Први пут са Милошевићем на Ви

Ивица Дачић Да је Милошевић више био националиста него комуниста у то сам увек био убеђен. Он је био комуниста само у посебним приликама – кад га Мира Марковић врати на то. Ја нисам комуниста и предлагао сам '89. да Савез комуниста промени име у Социјалистичка партија. И онда су ме напали. Чак ме је и Мира Марковић напала. И онда је Милошевић донео одлуку – мења се име у СПС. И сад, сви што су били против улазе у то руководство, а ја остајем напољу.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, интервју за "Недељник", према НСПМ-у

Рођен и крштен у другој (или трећој) години

Ивица Дачић Ја сам верник, у смислу да сам крштен. Крштен сам кад је било време. Значи, када сам рођен - негде у другој, трећој години. Нисам, као неки, који су прво упознали патријарха, па су се тек онда крстили.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, интервју за "Недељник", према НСПМ-у

Спонзора никад доста

Изјаве.нет Позивам политичаре који се плаше да ћемо их поменути у некој новој песми да буду спонзори за спот и тако избегну да заврше у стиховима. Сад смо сигурно заслужили да се нађемо код Оље Бећковић у "Утиску недеље".

Анастасија Буђић, чланица групе "Моделс", о синглу "Жућко" – новом "хиту" за који се тврди да "опева" председника ДС-а Драгана Ђиласа, "Курир"

Сигурна кућа за Ивицу и сигурна марица за Млађу

Јово Бакић Ако Дачић и Динкић нису на власти, отвара се перспектива затвора. Зато је ризично за обојицу када нису у влади.

Јово Бакић, социолог и доцент Филозофског факултета у Београду, "Таласање - пусти причу" Радио Београда 1

Хапшење овде, криза у Мексику

Александар Вучић Пронађено је толико дроге да је могло да се снабде пола Мексика.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, о заплени 21 килограма дроге током полицијске акције "Гром", "Танјуг"