Куда вечерас?

Душан Михајловић Па, ако [Карла дел Понте] донесе ту адресу [где се налази Ратко Младић], можемо заједно отићи на ту адресу.

Душан Михајловић, министар полиције

Министри и књишки људи

Ненад Чанак Лигу социјалдемократа Војводине основало је 14 људи, било је више новинара и полицајаца него оснивача. А данас су дошли све сами министри и остали успешни људи.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, на њеном дванаестом рођендану

Министри и књишки људи

Зоран Живковић Министар може да буде без школе, али чиновник, богами, не!

Зоран Живковић, савезни министар полиције и власник дипломе више школе, о школској спреми генерала Аце Томића

Немој ми та два спајат'

Изјаве.нет Не бих рекла да је кабинет ДСС-овски. Конкретно, ја јесам функционер ДСС-а, јесам члан Председништва ДСС-а, али странку и кабинет веома раздвајам.

Љиљана Недељковић, шефица кабинета председника СРЈ, "НИН"

Изразне речи

Александар Тијанић Ја сам је назвао кол-герлом српског новинарства. Ако та трака садржи тај израз, онда је аутентична, ако не онда није.

Александар Тијанић, саветник председника СРЈ, о снимку његовог разговора с новинарком Наташом Б. Одаловић, "Студио Б"

Пандорин кабинет

Бранислав Ивковић Последње информације говоре да су Милорад Вучелић, који није члан СПС-а, и Зоран Анђелковић Баки, бивши генерални секретар, били у Коштуничином кабинету и разговарали о 'трговини', односно шта то треба СПС да добије да савезни посланици СПС подрже мањинску владу ДСС и СНП.

Бранислав Ивковић, председник свог дела СПС-а, "Блиц недеље"

Где су, ког туку

Перица Вучинић Данас завидим хрватској штампи која на насловним страницама може да објави фотографије ликова који су убијали за обавештајну службу... Уместо слика убица, наши медији су пристали да објаве како велика победа Србије на изборима 24. септембра не припада народу, ни оној девојци која је трагично страдала у револуционарном заносу, већ убицама и батинашима. Објашњено нам је: Џаба милион људи на улицама. Ништа од тога не би било да су убице пуцале, а батинаши тукли. Хвала им. А шта они данас раде?

Перица Вучинић, директор и оснивач "Репортера"

Има пара хаџија...

Зоран Мијатовић Не занимају ме Милошевићеве паре. Хоћу да га набијем на колац. Кладим се да нећете наћи ни један динар. Ако нађете, свако ће од вас, на мој рачун, добити по проститутку на 15 дана.

Зоран Мијатовић, као заменик шефа ДБ-а, тиму за откривање украдених добара, према писму заступника британске детективске агенција ФИА

Информисаћу се на информативном разговору

Душан Михајловић Немам ту информацију. За ово министарство сви грађани су једнаки, имају иста права, нема повлашћених грађана. Према томе, сви су једнаки, нико није изнад закона.

Душан Михајловић, министар полиције, на питање "Б92" зашто нису на информативни разговор позивани и запослени у Бироу за комуникације Владе Србије

Банка за (чачански) свет

Зоран Живковић Немам коментар. Сећам се да је господин Илић пре годину и по дана говорио да ће прва филијала Светске банке да буде отворена у Чачку. Светска банка не ради са грађанима, тако да не отвара филијале.

Зоран Живковић, потпредседник ДС-а, о тврдњи Велимира Илића да је Цане Суботић "краљ Србије и владар из сенке", "Блицњуз"

Боље немамо, туђе нећемо

Кебра EXIT је исто што и Зоран Ђинђић – боље немамо.

Кебра, фронтмен групе "Обојени програм"

Боље немамо, туђе нећемо

Изјаве.нет Да знаш да је ово контрамитинг Цеци!

неименовани посетилац EXIT-а, "Национал"