Каменко и Кременко (на брдовитом Балкану)

Јелко Кацин У БиХ напретка нема, али је та држава ипак боља од Македоније која упорно иде даље уназад у средњи век, античка времена и камено доба. БиХ, ипак, остаје где јесте и зеза се са свима. Званичници у БиХ треба да се погледају у огледало после јутарњег бријања и кажу себи - е сада је доста... идемо да отворимо једно ново поглавље у БиХ.

Јелко Кацин, посланик Европског парламента, о „античким“ споменицима у Македонији и протестима и нередима у Федерацији БиХ, „Танјуг“

Свечано вас обавезујем... (и најављујем коначно решење)

Јелко Кацин Ја, Јелко Кацин, одавно знам да је Косово независно и да није део Србије. Ја, Јелко Кацин, грађанин Словеније, знам да је моја земља одавно признала независно Косово и да је зато спаљена амбасада Словеније у Београду и да ће Србија за то платити накнаду. Ја, Јелко Кацин, као потпредседник Делегације Европског парламента за југоисточну Европу поштујем тренутну ситуацију и позицију Европске уније која има статусно неутралан однос према питању Косова. А какво ће и када бити коначно решење, ја у то не улазим, јер не желим никоме да отежавам живот.

Јелко Кацин, посланик Европског парламента, „Танјуг“

Хашка листа надреалиста

др Неле Карајлић Поносан сам што је Хаг постао постпуно надреална институција. На суд би требало извести и Косовку Девојку, јер је пружала логистичку подршку Србима у Боју на Косову, [...] али и Банета Ивановића, бека Челсија чији су погибљени стартови инспирисани Косовом и Његошем. Црна Гора би требало да се што пре огради од Његоша, јер стоји на путу евроатлантских интеграција.

др Неле Карајлић, музичар и аутор забавне ТВ серије „Надреална телевизија“, „Вечерње новости“

Истрага Срба у Хашком вијенцу

Матија Бећковић Не разумем, зашто суде другима за злочине које је починио Његош? Нек’ се припреме Данте, Шекспир...

Матија Бећковић, песник, о хашким оптужбама да је Његош инспирисао Радована Караџића за етничко чишћење, „Блиц“