Руско право и америчка правда

Владимир Путин Нема потребе за употребом силе, али Русија задржава право да као последње средство ангажује војску. Становништво Крима има право на самоопредељење, као што је то претходно дозвољено косовским Албанцима.

Владимир Путин, председник Русије, о догађајима у Украјини, РТС

Укусна обећања која нису јестива

Драган Ђилас Грађани не могу да једу лажна обећања да ће цена електричне енергије бити нижа за 20 одсто, да ће бити 10 милијарди инвестиција, не могу да поједу канал од Дунава до Егејског мора, нити „Београд на води“.

Драган Ђилас, председник Демократске странке, говрећи о СНС, „Око“ РТС-а

Да нам дуго поживи Виктор (кад већ не могу његови непријатељи)

Владимир Путин Видео сам Јануковича од како је дошао у Русију, и он је жив. И живеће далеко дуже од оних који шире гласине о њему. Људи су узнемирени због безакоња. Ако ја донесем одлуку о коришћењу војне силе, она ће одговарати међународном праву, пошто имамо захтев легитимног председника и у складу је с нашим интересима да заштитимо људе.

Владимир Путин, председник Русије, о свргнутом украјинском председнику и догађајима у Украјини, „Russia today“

Данас се и српски владари потписују као Барбароса

Ивица Дачић Неће се љутити немачки амбасадор и амбасадори ЕУ што ћу подсетити да је Стефан Немања потписао први међународни документ са тадашњим владаром Барбаросом у Нишу. Стефан Немања се потписао, а Барабароса је ставио палац.

Ивица Дачић, премијер у техничком мандату, на „Копаоник бизнис форуму“, „Танјуг“