Ко пева, није му до корупције (и ајатолаха)

Зоран Живковић Нормална земља се прави тако што се исуче нова „сабља“ и почисти криминал. Прича се о Канцеларији за брзе одговоре коју је Влада Србије основала маја 2013. О томе Александар Величанствени Вучић нема појма, а не зна ни овај [Дачић] што као председник владе пева. Замислили су ту канцеларију као главно коруптивно место на којем ће да седи ајатолах српске корупције.

Зоран Живковић, председник Нове странке, „Таласање – пусти причу“ Радио Београда 1

Велики Европљани и мали четници

Зоран Живковић Ова власт личи на ону из деведесетих, то су исти људи. Тада су били мали и уједно велики четници, велики Срби – а сада су велики европејци. Власт СНС треба променити. Ко хоће да уђе у коалицију с њима, саучествује у новом злу које се спрема.

Зоран Живковић, председник Нове странке, „Таласање – пусти причу“ Радио Београда 1

Адолф са људским ликом (и без бркова)

Хилари Клинтон Путин је човек који верује да има мисију да поврати снагу Русији. Када гледа ка Украјини, он види место које је природни део Мајке Русије. И Хитлер је такође сматрао да мора да заштити свој народ, али за разлику од човека који је изазвао Други светски рат, Путин није ирационалан човек.

Хилари Клинтон, бивши државни секретар САД, о догађајима на Криму, Б92

Мудар као Вебер, ауторитаран као Борис, опасан као Шешељ

Владимир Павићевић Годину и по дана је довољан период да можете да сумирате утиске. Каква је то власт која је себе укинула, иако је имала већину? У питању је незајажљива жеља за моћи и ту видим континуитет између Бориса Тадића и Александра Вучића. Те ауторитаризме морамо да меримо; сада имамо посла са опаснијим човеком него што је био Тадић.

Владимир Павићевић, заменик председника Нове странке која је на листи ДС, „Кажипрст“ на ТВ Б92