Буђење трутова

Зоран Ђинђић Замислите да се у једној кошници организују избори за председника и онда се сети трут. Десет година је спавао у топлој кошници, будан је, ником се није замерио, крила није поквасио и одлучио да се кандидује. Сви га воле, а што да га не воле кад је трут. И кренуо је по Србији да оговара пчеле радилице, мрзовољан, подгојен, љут, увређен, ништа му не ваља, не раде довољно. Има трут примедбе, кренуо трут по Србији и открио велику тајну: лоше се живи у Србији. Почео је да тражи кривце зашто се тако лоше живи у Србији, кад би он у свом кабинету, у својој топлој кошници смислио много добрих рецепата, али да неко други вуче кола уместо њега, а он да седи на тим колима. Пробудили смо га и петога октобра смо га овде донели. Није дошао, донели смо га!

Зоран Ђинђић, о Војиславу Коштуници, на београдском митингу Мирољуба Лабуса

К'о Чуме аутопут

Изјаве.нет Недуго после 5. октобра премијер Ђинђић је збиља био у Сурчину и Љубиши Бухи предложио да се убудуће бави легалним пословима, односно изградњом путева у Србији, што је Буха и прихватио. Отпутовао је у Немачку и од специјализоване фирме узео на лизинг огромну веома компликовану машину за градњу путева... Али, уз ту машину неопходно је сијасет мањих машина, за које Буха није имао довољно новца. Влада Србије му је обећала неке кредите тако да је набавио и све остало што је било неопходно.

М. Н., "више него брат" Љубиши Бухи званом Чуме, "Време"

Подмазивање избора

Мирослав Прокопијевић Пропагандни потез је био свакако, јер да није био пропагандни, уље не би појефтинило 15 дана пре избора. Међутим, ови Милошевићеви су то боље аранжирали, технички бар, код њих је то трајало који дан после избора.

Мирослав Прокопијевић, Институт за европске студије, о повлачењу "Виталовог" уља са сниженом ценом, "Б92"

Будућност је неизвесна а Хаг увек близу

Милан Милутиновић Има толико много ствари којима човек може да се бави – од писања до глуварења, да тако кажем.

Милан Милутиновић, на питање шта ће радити кад не буде председник, након што је гласао

Друга лига

Зоран Шами Друго место Мирољубу Лабусу донели су гласови Мађара у Војводини и Бошњака у Санџаку.

Зоран Шами, потпредседник ДСС-а, конференција за новинаре

Ако смо и крали - бар смо наши

Велимир Бата Живојиновић Поготово ако су избори намештени, онда смо џабе гласали. Ове међународне организације, које су дошле да контролишу изборе, бојим се да управо оне нешто не направе.

Велимир Бата Живојиновић, глумац и председнички кандидат СПС-а, након што је гласао

Браћа по ХДЗ-у

Ведрана Рудан У Београду се осјећам сјајно. Што се кампање тиче; сви ваши председнички кандидати имају у свом слогану имају 'знате ме', 'знамо се', 'знамо'... а како је у Хрватској слоган ХДЗ-а 'зна се', ја имам дојам у Београду да су сви ваши председнички кандидати чланови ХДЗ-а.

Ведрана Рудан, списатељица из Ријеке, "Блиц"

Невиност без наивности

Милан Лане Гутовић Идеалан председнички кандидат мора да изгледа невино, треба да поседује тзв. невиност без скрупула.

Милан Лане Гутовић, глумац, "РТС"

Где би ми био крај да сам верујући

Слободан Милошевић Помагао сам Србима и то се овде проглашава злочином, а зашто онда није злочин то што је Ватикан обезбеђивао новац за набавку оружја Хрватској? И ја сам злочинац, а Папа је свети отац?!

Слободан Милошевић, бивши председник, на суђењу у Хагу

Није до (про)мене

Изјаве.нет ТРАЖИЛИ СТЕ ПРОМЕНЕ, НИЈЕ ВИШЕ ДО МЕНЕ. СЛОБА

графит, на београдској Славији

Случајни пролазник и онај који чека бус код Палате правде

Чедомир Јовановић Одбијам да сведочим јер не желим да учествујем у селективној истрази која нема за циљ да расветли шта се све догађало оне ноћи када је Слободан Милошевић приведен... До сада нисам добијао судске позиве, а за данашње суђење сам сазнао случајно.

Чедомир Јовановић, потпредседник ДС-а, на суђењу Марији Милошевић

Јапан до Београда!

Политика Једном приликом се највише обрадовао рођенданском поклону од килограма чварака, које је обожавао.

Политика, о Кеисукеу Оби, јапанском дипломати сахрањеном у Београду

Зна пут

Изјаве.нет Знам где сам дошао. Овде се директори смењују врло брзо. То је живот вилин-коњица. Он је леп и живи кратко. Прихватам да будем вилин-коњиц, али трудићу се да не испаднем коњ.

Јован Арежина, нови директор "Студија Б", "НИН"