Непријатељ који ће бити одан Србији до судњег дана

Ненад Илић Хвала Соњи Бисерко. Захваљујући њој и њеном сведочењу против Србије, о чему сам, са великим ризиком по моје здравље, читао за доручком, поново сам схватио вредност молитве Светог Николаја Српског за непријатеље. Јер, заиста ми је отворила очи – како бисмо могли да наставимо живот у Србији коју све теже препознајемо.

Ненад Илић, ђакон, о сведочењу Соње Бисерко као вештака Хрватске у Хагу, „Стање ствари“

Лаки (европски) кеш

Александар Вучић Рекао сам - дајте нам коначно паре за тај аутопут Ниш-Приштина и да завршимо посао који је за нас много значајан. Тачи се придружио и рекао – ево, подржавам Вучићев предлог, само немојте да нам дајете семинаре и know-how, него дајте паре стварно. Онда је Ештон рекла: види како су се сложили када Европи треба да се узму паре…

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије у техничком мандату, о преговорима Београд-Приштина у Бриселу, „Дојче веле“

Тежина ланаца

Небојша Човић Ако све препустиш будалама, онда се од тога направи будалаштина. Онда можеш да будеш протумачен као не смеш у дуел са Вујошевићем, што је смешна ствар. Када погледате назив емисије „Утисак недеље“, некако мислим да ми нисмо утисак. Чини ми се да постоје емисије које имају бољи назив, као што је „Тешка реч“, па ако се упуштамо у те ствари, онда да се упуштамо у емисијама са адекватним називом.

Небојша Човић, председник КК „Црвена звезда“, о дуелу са Душком Вујошевићем, ТВ „Пинк“

Никад срећна, никад задовољна

Соња Бисерко Назвала сам то политичким компромисом међународне заједнице са Србијом због споре ампутације Косова. То је био део улагивања Србији с обзиром да се сматрало да је требало привући европским интеграцијама.

Соња Бисерко, вештак Хрватске пред Међународним судом правде у Хагу, о незадовољству због неосуђивања Србије за геноцид по тужби БиХ, „Бета“

О Србији само најгоре

Соња Бисерко Српски национални програм одиграо је кључну улогу у трагичном распаду Југославије. Од смрти Јосипа Броза Тита ниједна друга република није размишљала о одвајању и одласку из Југославије. Србија је одувек схватала Југославију као Велику Србију и негирала права и идентитете Македонцима, Хрватима и другима. То је деветнаестовековна теорија нација. Није разумела да су се ти народи еманциповали.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора за људска права у Србији, као вештак Хрватске пред Међународним судом правде у Хагу, „Бета“

О Србији само најгоре

Соња Бисерко Десет година трајала је нека врста медијске припреме у Србији, поготово од 1988. до 1991. године, тако што се поново најављивао геноцид, пре свега у Хрватској и Босни. Инсистирало се на тези да је српски народ жртва обе Југославије. Устав Србије из 1990. године био је први сецесионистички документ, а ЈНА је 1990. године де факто постала српска армија.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора за људска права у Србији, као вештак Хрватске пред Међународним судом правде у Хагу, „Политика“

На конаку код извесног, непријављеног господина

Соња Бисерко Чињеница је да сам тада [1980] становала, привремено, у стану извесног господина, пријатеља породице који није био пријављен. Од тога је направљена читава прича која је трајала четири године. Била сам стављена на лед, прошла сам тортуру у министарству и у Државној безбедности. То је био један фабриковани случај који је имао циљ да ме принуди на сарадњу.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора за људска права у Србији, као вештак Хрватске пред Међународним судом правде у Хагу, „Политика“

Да не беше оних антиевропских снага

Томислав Николић Врата су била отворена и 2001, али Србија није добро искористила отвореност ЕУ према интеграцији Србије и изгубила је драгоцено време.

Томислав Николић, председник Србије, на конференцији за новинаре с председником Чешке Милошем Земаном, „Бета“

Поседујем само сакривену имовину

Дарко Шарић Нисам разумео оптужницу, она је катастрофална. Ово је моја омиљена оптужница. Од имовине немам ништа, пошто је све одузето, али сам једном приликом продао фирму за 29 милиона и нормално да сам нешто сакрио.

Дарко Шарић, нарко бос, о оптужници за „прање новца“ пред Специјалним судом у Београду, „Блиц“

Пакт са вуковима

Вук Драшковић Уочи 5. октобра први човек ДОС-а, Зоран Ђинђић, склапа пакт са првим човеком Милошевићеве машинерије смрти Милорадом Улемеком Легијом. Договор је био – издајте Милошевића и све ће вам бити заборављено. Буквално ће вам Србија бити предата да по њој радите шта хоћете, убијате... што је и било. Када је схватио размере тог ужаса пакта и кренуо да се с њима разрачуна, Ђинђић је убијен.

Вук Драшковић, председник СПО, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Једначење по звучности

Вук Драшковић „Сабља“ је била нада да ће се све разоткрити, али је све заташкано јер је ДБ била нетакнута. Године 2008. потписује се декларација помирења ДС и СПС. Тада је на конференцији речено да лидери те две странке имају заједнички бол за двојицом председника. Тако је стављен знак једнакости између Ђинђића и Милошевића.

Вук Драшковић, председник СПО, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Једино је Милошевић гори од Путина

Јелко Кацин Милошевић је стварао парадржаве Републику Српску и Републику Српску Крајину како би остварио свој наум - сви Срби у једној држави, односно сви Срби у некој већој Србији. По сличном моделу, Путин покушава да повећа руску територију. За сваког нормалног јасно је да је Крим само први корак.

Јелко Кацин, потпредседник делегације Европског парламента за југоисточну Европу, „Танјуг“

Играј као Вучић и Бајерн (Крај феудализма)

Александар Вучић Хоћу да избегнемо феудализацију и да знам шта се дешава у сваком министарству. Хоћу да Министарство финансија зна за сваки трошак којег прави Mинистарство спорта или културе. Треба направити владу која ће да функционише као тим, која можда не мора да има Месија и Ћавија, него владу као Бајерн, који има изванредан тим.

Александар Вучић, председник СНС, о новој Влади Србије, „Дојче веле“

О коалиционим партнерима све најгоре

Вук Драшковић Нема године у којој се министри сваке владе нису утркивали ко ће да оде на Милошевићев гроб, па и у овој изборној кампањи. Не говорим само о СПС-у, већ и господину Вулину који само што се није расплакао на Милошевићевом гробу.

Вук Драшковић, председник СПО, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Снаге надземља и подземља

Вук Драшковић Нетакнуте, нерасформиране, подземне, надземне комунистичке снаге безбедности, то је владајућа идеологија у Србији. Те снаге владају, застрашују, подмећу, туже, окрећу медије против медија, имају мреже по тужилаштвима, у влади...

Вук Драшковић, председник СПО, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Ако ме се сете и питају...

Вук Драшковић Није ми понуђен ниједан ресор, али заиста бих веома успешно водио спољну политику.

Вук Драшковић, председник СПО, о формирању нове владе, „Кажипрст“ на ТВ Б92