Гле, (побијени) Срби!

Наташа Кандић Међународна заједница је стално скретала поглед од оног што се догађало после јуна 1999. године, иако је „Амнести интернешнл“ у својим редовним извештајима константно захтевао од УНМИК-а и Еулекса да спроведу истраге о несталим Србима, Ромима... Али, није било резултата. [...] На Косову ће то за многе бити шок, посебно што је ту реч о убиствима беспомоћних стараца који нису ником ништа учинили.

Наташа Кандић, оснивач Фонда за хуманитарно право у Србији, о међународном Специјалном суду за ратне злочине на Косову, „Један на један“ РТВ-а

Трагична непријатност

Милан Панић Вратио сам се из СРЈ када су ми саопштили трагичан део да нисам изабран на председничким изборима против Милошевића, иако су америчке агенције казале да ћу да га победим. То није било пријатно за мене - први пут у политици и први пут да изгубим. Ја сам спортиста и некако не волим да губим. То није психолошки било добро за мене и за Србе.

Милан Панић, амерички пословни човек српског порекла и некадашњи бициклиста, „Голи живот“ на ТВ „Хепи“

Болесно покварен

Милан Панић [Слободан] Милошевић је био болестан и покварен човек. Нисам могао да разумем зашто нешто ради. […] Ми смо имали много „погрешних“ интелектуалаца који су га саветовали. Све што сам ја радио дању да помогнем СРЈ, а он сруши ноћу.

Милан Панић, амерички пословни човек српског порекла и премијер СРЈ (1992-1993), „Голи живот“ на ТВ „Хепи“

Младе, лепе, паметне и неукрасне

Гордана Чомић Посебно желим да изразим своју подршку народним посланицама које су именоване и фотографисане у тексту јер осим што јесу лепе жене, оне су у Народној скупштини зато што су способне за посао који ће обављати, [...] свашта друго добро јесу, али – „украс“ нису; биљка је украс, уметничка слика је украс, тепих је украс, а ове жене су особе и људска бића која се не смеју овако омаловажавати.

Гордана Чомић, фунционер ДС, о тексту „Модна писта у скупштини“ у листу „Блиц“, блог на Б92

Ови с брадама и они без њих

Милан Панић Базичне ствари су биле помешане. Сваки четврти Хрват се оженио Српкињом, а сваки четврти Србин Хрватицом. Како људи могу да се воле и да праве децу, а да се мрзе? Имали смо једну групу који су се звали националисти, а били су усташе, а ови наши су били они с брадама, али не и мој пријатељ Вук Драшковић. Ти људи су створили проблем Југославије.

Милан Панић, амерички пословни човек српског порекла, о почетку грађанског рата у СФРЈ, „Голи живот“ на ТВ „Хепи“

Пад на Марс

Милан Панић Када сам 1992. дошао у Београд, председник СПС Борисав Јовић ми је казао: „Панићу, Ваше приче показују као да сте стигли с Марса“. Одговорио сам му: „Не, ово је Марс“.

Милан Панић, амерички пословни човек српског порекла и премијер СРЈ (1992-1993), „Голи живот“ на ТВ „Хепи“

Непријатељ вреба (и манипулише)

Владимир Путин Погледајте шта су урадили Југославији, распарчали су је на комадиће и њима манипулишу. Мислим да то неки људи желе нама да ураде. Ако погледате шта се дешава, добићете одговор на питање ко то жели да уради.

Владимир Путин, председник Руске федерације, о тежњи да се Русија и Украјина „поцепају“, „Танјуг“/Б92

Удомљавање

Владимир Путин Најпре морам да удам своју бившу жену Људмилу Александровну, па тек онда да размислим о себи.

Владимир Путин, председник Руске федерације, на питање када ће јавност да упозна нову прву даму Русије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Програмске функције

Балинт Пастор Знате да смо ми скромни – тражили смо пет места државних секретара. Ми идемо миц-по-миц, 2007. смо имали три посланика, сада шест – и државне секретаре, ко зна шта ћемо имати после… Интересује нас програм, а не функције. Мађарска заједница је последњи пут делегирала амбасадора крајем седамдесетих. Да ли мислите да је то нормално?

Балинт Пастор, члан Председништва СВМ, о коалицији са СНС, „Да можда не“ РТС-а

Инвестирајте у ПУПС

Милан Кркобабић Без обзира на то да ли ће Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) бити у новој влади или не, наш став је јасан - нема разлога за страх од ПУПС-а. Сви инвеститори, и домаћи и страни, су добродошли.

Милан Кркобабић, заменик председника ПУПС-a, „Танјуг“

Од (хладног) вишка глава заболи

Владимир Путин Шта ће нам Аљаска? Имамо довољно хладне земље. Не, немамо планове око враћања Аљаске, једном смо је продали, не треба нам опет.

Владимир Путин, председник Руске федерације, Б92