Б92: Окончан је случај Сјеверин, отмица…

Добрица Ћосић Немам појма. Ма, немам никакав комен… немам појма ни о чему. Први пут чујем.

Добрица Ћосић, председник СРЈ (1992-1993), о отмици муслимана 1992, на скупу "Велика Србија – истине, заблуде и злоупотребе"

Шведски стандард

Зоран Ђинђић Ми јесмо земља максималне социјалне солидарности. Осим Немачке, не знам ниједну такву земљу.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, "Време"

Лаки је био смиренији

Млађан Динкић Наравно, треба да радимо на повећању извоза, међутим не треба бити нервозан као што је господин Ђинђић већ реалан.

Млађан Динкић, гувернер, "Радио Б92"

Боринг! Боринг!

Жарко Кораћ Неодржавање седнице Скупштине Србије не представља ништа драматично. Та тема је интересантна само за медије.

Жарко Кораћ, копредседавајући Социјалдемократске партије, "Б92"

Куме, изгоре ти кеса

Милош Васић Ја уопште не могу да схватим зашто би неко хтео да убије истовремено и Шешеља и Станишића и Чеду Јовановића и Мирољуба Лабуса. То му дође као сувише крупан залогај, то чак ни најстарије ни најугледније невладине организације, као што је она са седиштем у Палерму, не раде.

Милош Васић, новинар "Времена", о хапшењу осумњичених за убиство Бошка Бухе, "Б92"

Аудијенција

Небојша Медојевић Док ДСС инсистира на стварима које су мало анахроне, мада је инсистирање на правној држави пожељно, неки опет хоће да реформе буду добре само за њих. Не гаде се на порекло новца, некад наступају као портпароли Милошевићевих профитера, а народ који се, после губитка под Милошевићем, сад осећа и као губитник реформи, ово доживљава као прст у око. То је разлог што је Лабус лоше прошао на изборима: дође у 'аудију' са затамњеним стаклима, каже – стрпите се људи још пет година, мора тако и оде, а људи онда подивљају.

Небојша Медојевић, члан Г17, "НИН"

Некласична аветиња

Славко Перовић Ко данас, осим класичне аветиње, или крајње злонамјерног човјека може богињу наше демократије Весну Перовић да повеже са нацизмом?

Славко Перовић, портпарол Либералног савеза Црне Горе

Некласична аветиња

Мило Ђукановић Драго ми је да је Весна Перовић након свих пречих обавеза које је имала, као што је увођење реда у парламентарном ресторану и још неких других послова, коначно расписала предсједничке изборе.

Мило Ђукановић, председник Црне Горе

Дабогда црко рокенрол...

Тихомир Симић Браћа Карић, као амбициозни млади људи и поред тога што су рођени у Пећи на Косову, где живот никада није био лак и једноставан, увек пратили светске трендове и примењивали их у свом приватном и професионалном животу. Потребно је свакако напоменути и да је прва електрична гитара на Косову и Метохији засвирала управо у рукама браће Карић, тада понесених снагом рокенрола и организованих под именом ВИС 'Плаве Звезде'. 'Плаве Звезде' су свирајући тада у Пећи и широм Косова и Метохије за младе били персонификација развијеног западног света и могућност да себе доживе као део светског покрета, који је касније прерастао у глобалну антиратну кампању и борбу за светски мир... Аутор чланка треба да зна, да браћа Карић, или ако баш хоћете 'Плаве Звезде', свирају и сада, само што су инструменте међу којима су увек биле само три гитаре и ритам секција (познати рок концепт), заменили својим професионалним радом и резултатима, хуманошћу и добром вољом коју испољавају свугде и на сваком месту.

Тихомир Симић, потпредседник БК Групе за медије, реаговање у листу "Данас"

Технологија нова, проблеми стари

Бранка Блек Роуз Нисам имала велике груди. Уградила сам силиконе, нека нова технологија. Могу да трају неколико стотина година. Практично, могу да се преносе са колена на колено. Могла бих да их оставим својим кћеркама да их имам.

Бранка Блек Роуз, стриптизета

Технологија нова, проблеми стари

Марина Перазић Није лако носити велике груди. Док сам дојила кћерке имале су импозантну величину рукометне лопте. Некад су ме подсећале и на падобран, али сам знала да су моје груди боље од оних уграђених сиса.

Марина Перазић, певачица