Рушимо (и одсецамо) по мери

Миодраг Зец Било каква расправа захтева толико много детаља, ниједна истина није једнозначна, а ми патимо од олако обећаних брзина - некоме се нешто учини... Патимо од препознавања ствари. Зато нам треба држава, стратешко промишљање - седам пута мери, једном сеци. Овде свако држи маказе и одмах реже; и руши, па све из почетка.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Три сата неквалитетног програма

Саша Радуловић Оно што је Вучић покушао да представи као инвестиције је заправо распродаја Телекома, Државне лутрије Србије, Аеродрома, РТБ Бора и ЕПС-а да би закрпили велику рупу у буџету коју праве партијски запослени кадрови. Наставићемо да пропадамо. Експозе је био више од три сата ничега.

Саша Радуловић, бивши министар привреде, о новој Влади Србије, „Бета“

Ћирилица на латиници

Миломир Марић Ових дана у медијима се појавило саопштење неке невладине организације, да емисију „Ћирилица“ треба укинути. Ја сам се са тим потпуно сложио. Рекао сам да ћу прећи на латиницу, да будемо као сав остали нормалан свет.

Миломир Марић, новинар и ТВ водитељ, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Кад у Вулину Че Гевара утихне, а неолиберал из њега проговори

Миодраг Зец Александар Вулин је био левичар, Че Гевара, а сада је добио ресор рада и запошљавања који треба да предложи ригидан, неолибералан закон који се од нас тражи. Односно, тражиће се да радиш, а да не питаш за плату. Мене баш занима како ће то да објашњава народу, а пре две године је грмео против ММФ-а и империјализма.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Крчмар с рачуном

Александар Вучић Да вас обавестим, пошто је било замерки око тога да ли сме да се направи коктел за амбасадоре - није држава направила коктел поводом избора владе, лично сам издвојио целу плату за коктел.

Александар Вучић, новоизабрани премијер Србије, „Танјуг“

Неолиберал левичарске провенијенције

Миљенко Дерета Кори Удовички има једну изражену црту - она је социјалдемократа међу неолибералима.

Миљенко Дерета, извршни директор Грађанских иницијатива, о новој Влади Србије, „Речено и прећутано“ Радио Београда 2