Ситница за Расима (Љајића)

Александар Вучић Тражили смо, мислим, те калорифере, или како се већ зову ти... што суше, што исушују воду из подрума и [са] спратова. Тражили смо то да добијемо из донација, али ћемо... Расиме, позабави се тиме.

Александар Вучић, премијер Србије, на седници Владе Србије поводом санације после великих поплава, ТВ „Пинк“

Коњ са хватаљком (и дуваљком)

Велимир Илић Потребно је да возило које врши транспорт има ону руку, да пребацује. И потребно је на местима где се суши буде више оних сушача влаге, да би се убрзао процес сушења. Имају произвођачи, ја сад не знам ко су... Има неких сушача на терену, а треба их знатно више. Из донација [треба] видети да ли има неко да их донесе.

Велимир Илић, министар без портфеља, на седници Владе Србије поводом санације после великих поплава, ТВ „Пинк“

Уживајте у пороцима, али здраво

Славој Жижек Уживање се толерира, чак и потиче, но под увјетом да је здраво и не пријети нашој психичкој или биолошкој стабилности: чоколада, да, но без масноћа; Cola, да, али дијетна; кава, да, али без кофеина; пиво, може, али без алкохола; мајонеза, да, али без колестерола; секс да, али сигуран...

Славој Жижек, словеначки философ, критикујући конзумеризам, хрватски „Јутарњи лист“

Полутешки опијати (који не штете угледу)

Славој Жижек За недавног посјета Калифорнији, био сам на вечери у кући једног професора, с пријатељем Словенцем, тешким пушачем. Касно навечер, пријатељ је постао очајан и пристојно замолио домаћине да запали цигарету на тераси. Када је домаћин, ништа мање љубазно, рекао „не“, мој је пријатељ рекао да ће отићи на улицу. Домаћин је и то одбио. Рекао је како пушење у јавности може нашкодити његову статусу у сусједству. Но, оно што ме доиста изненадило било је то што нам је, након вечере, домаћин понудио (не баш) лаку дрогу.

Славој Жижек, словеначки философ, у колумни у хрватском „Јутарњем листу“

Стручни план за одбрану од Бога

Изјаве.нет Није било заштите. У Колубари сте 30-ак сати имали ниво воде изнад стогодишњег. То је водено море које се креће незаустављивом брзином и носи све. То се не може преживети. [...] За поплаве је одговоран само Бог, али ћемо правити озбиљне анализе у стручним круговима које ће показати да ли има начина да се бране овакве поплаве.

Горан Пузовић, директор „Србијавода“, о одговорности за велике поплаве које су погодиле делове Србије, Б92