Папина политичка непогрешивост

папа Франциско I Сецесија у бившој Југославији била разумљива пошто су то места с културама толико различитим да их нисте могли задржати заједно без лепка. Случај Југославије је био веома јасан, али питам се да ли је толико јасно у другим случајевима.

папа Франциско I, о сецесионистичким иницијативама у Шкотској, Каталонији и Паданији, „Бета“

Повратак (Мегатренд) џедаја

Мића Јовановић Све оно што ови млади научници из Велике Британије нису успели да пронађу 11 дана, ја сам добио за 40 минута. Према томе, ја сам дошао по ту документацију... И оно што ће бити за њих најгоре и за све ове друге, од пет чланова комисије, који су били на докторату, ипак је један жив...

Мића Јовановић, власник и ректор Универзитета Мегатренд, тврдећи да је пронашао свој докторат у Лондону, Б92/„Бета“

Поносни и на аустријску и на немачку историју

Александар Вучић Ми се поносимо својом историјом, али мислим да је време да Србија, Немачка и Аустрија буду на истој страни.

Александар Вучић, премијер Србије, о стогодишњици Првог светског рата, „Танјуг“

Наслов је добар, али су сценарио и кореографија ужасни

Александар Вучић Размишљао сам да одем у Сарајево на обележавање, али постоје две „ситнице“ због којих то не могу да прихватим. Не могу да стојим поред табле где се говори о „српском фашистичком агресору“, и не могу и не желим и да се тако осећам. Читао сам сценарио тог обележавања и мислим да није фер да ако се нешто заједнички обележава да се тако ради и сценарио.

Александар Вучић, премијер Србије, о обележавању стогодишњице атентата у Сарајеву, „Танјуг“

Вучићева и Дачићева се не поричу

Мића Јовановић Поднећу оставку на место ректора Универзитета и на место потпредседника Конференције универзитета Србије (КОНУС), али не из моралних разлога и што је то од мене тражио министар просвете Срђан Вербић, већ зато што сумњу у мој докторат имају премијер Александар Вучић и лидер СПС Ивица Дачић.

Мића Јовановић, власник и ректор Универзитета Мегатренд, према „Блицу“

Можда је доктор лажан, али издаје валидне рецепте

Александар Вучић Нисам изненађен, али немојте да сада све иде ка томе да се испитују све дипломе с Мегатренда. Не видим какве то везе може да има с докторатом Небојше Стефановића. Мислим да није реално да Мића Јовановић остане ректор Мегатренда.

Александар Вучић, премијер Србије, о (једном) спорном докторату ментора Небојше Стефановића, „Блиц“

Ја (не) идем у Мићину школу и добар сам ђак

Ивица Дачић Изненађен сам, али какве ја везе имам с тим, јер Јовановић није члан руководства СПС. Неке од вас [новинара] сам виђао тамо. Неки политички функционери су тамо завршили факултет [Мегатренд]. Немојте сада да пљујемо оно у чему смо заједно учествовали. Мада ја у томе нисам учествовао јер сам завршио државни факултет у време када није било приватних.

Ивица Дачић, председник СПС и министар иностраних послова, о (једном) спорном докторату Миће Јовановића, „Блиц“

У потрази за изгубљеном каријером

Мића Јовановић Тренутно боравим у Лондону и тражим „изгубљени“ докторат. Хоћу да имам сада свежи документ који то потврђује, тако да сам дошао у Лондон само на два, три сата да бих ове гнусне лажи побио. После 38 година моје успешне каријере, ја сам дошао сада две године пред пензију да се правдам за докторат један и други, и за све - за моју успешну каријеру.

Мића Јовановић, власник и ректор Универзитета Мегатренд, РТС