Нама су га таквог дали

Саша Радуловић Александар Вучић уништава Србију. [...] Он је настављач катастрофалне економске политике Млађана Динкића, усавршитељ катастрофалне медијске и правосудне политике Бориса Тадића. Александар Вучић је лажни борац против корупције. [...] Реч Александра Вучића ништа не вреди. Он ће рећи све што мисли да желите да чујете. Човек који најављује најаве. Он говори управо супротно од онога што мисли и онога како јесте и нема никакав проблем са тим. На жалост ми имамо.

Саша Радуловић, бивши министар привреде и лидер покрета „Доста је било!“, на свом блогу на порталу Б92

Ако наставимо овако да побеђујемо, пропали смо

Предраг Ј. Марковић Да видимо по последицама - Немачка се данас пита за све, Беч је хтео да буде мали хегемон Балкана - а данас аустријске фирме учествују у свим сумњивим приватизацијама. Политичари радо примају Курца, овог Себастијана - дивног младог човека са мање искуства него наши политичари. Ко је победио? Па ми.

Предраг Ј. Марковић, историчар, на питање ко је победио у Првом светском рату, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Гаврило није умро узалуд

Предраг Ј. Марковић Да је Гаврило Принцип жив, он би се много радовао могућности за образовањем. Њему је највећа жеља била да учи Прву гимназију у Београду. Сада, када људи његових година тако лако постају министри и докторирају – он би видео да је ова земља остварење његовог сна.

Предраг Ј. Марковић, историчар, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Широк осмех и бели зуб(и)

Александар Вучић Не пада ми на памет да се повлачим испред нечег овако чистог и доброг, нечега пред чим они који имају неку врсту политичке мржње па то не могу да сакрију. Сви остали су могли да покажу [задовољство] само кроз широк осмех.

Александар Вучић, премијер Србије, на представљању пројекта „Београд на води“ према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Споменици и музеји на води

Александар Вучић Када су у Лувру градили ону пирамиду, за коју и даље мислим да јој није тамо место, изградили су нешто ружније, а ми - уместо барака, бетонских и асфалтни база, аутобуске и железничке станице очајног изгледа - градимо споменике, музеје...

Александар Вучић, премијер Србије, на представљању пројекта „Београд на води“ према „Утиску недеље“

Паорска (скупштинска) бразда

Маријан Ристичевић Даме и господо народни посланици, данас је Света недеља, јуче је био Видовдан, ми земљорадници без обзира што су празници смо морали да радимо и као посланици и као земљорадници.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке и посланик СНС-а, „otvoreniparlament.rs“

Геј јеванђеље

Елтон Џон Исус би био присталица геј брака.

Елтон Џон, британски кантаутор, о намери да се с партнером Дејвидом венча и у цркви, „Скај нјуз“/„Гардијан“

Морални стуб порно индустрије (Шири даље)

Владимир Беба Поповић Тачно је да ја од дана када сам добио филм који је процурео у јавност, а који је мени стигао у исто време као и на још 700 адреса, од тога истог дана ја то „шерујем“, шаљем и „форврадујем“ са задовољством свима зато што се та особа, Вања Ћаловић представља као неки морални стуб црногорског друштва.

Владимир Беба Поповић, директор Института за јавну политику, о наводном порно снимку Вање Ћаловић (МАНС), „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Посрбљавање Европе

Бојан Пајтић Пре формирања европске Србије потребно је створити српску Србију, која ће бити поштена, праведна и у којој ће се ценити факултетске дипломе.

Бојан Пајтић, председник ДС и председник Извршног већа АП Војводине, „Бета“

Црвена трава дома мог (Увод у колориметрију)

Александар Вучић Имамо пет ових црвених, а једна је посебно црвена... најгоре стање тренутно нам је у животној средини. Ту ваљда ништа, ама баш ништа немамо у складу са европским стандардима - ту као да смо гађали све наопачке.

Александар Вучић, премијер Србије, приказујући председнику Европске комисије Барозу стање у пет области, „Танјуг“

Састанци тајни, политика јавна

Владимир Беба Поповић Ако ме питате колико и како се чујем и виђам са [премијером] Вучићем, некада се виђамо два-три пута недељно, некада једном у 15 дана, некада се чујемо по неколико пута дневно, а некада се не чујемо ни по 20 дана.

Владимир Беба Поповић, директор Института за јавну политику, тврдећи да он и Вучић одржавају контакте још од 2003-2004, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Покрштавање комуниста (покомунарење хришћана)

папа Франциско I Могу само да кажем да су комунисти украли нашу главну идеју, односно бригу за сиромашне. Комунисти тврде да је то све комунизам. Јесте, али 20 векова касније. Тако да можемо да им кажемо: „Значи, ви сте заправо хришћани.“

папа Франциско I, у интервјуу за италијански лист „Месађеро“, „Танјуг“

Ђинђићу веран, Вучићу одан

Владимир Беба Поповић Вучић је партнер као Влада Србије и његова прошлост ме не интересује. Шта то значи и шта ме интересује да ли је играо шах са Душаном Спасојевићем или скидао таблу Улица Зорана Ђинђића. То ме више не интересује, и то је толико натегнуто. Зоран Ђинђић је био мој пријатељ и да је сада жив ви не знате да ли био он био са Вучићем.

Владимир Беба Поповић, као директор Института за јавну политику, „Утисак недеље“ на ТВ Б92