У сваком лудилу има мало шале (и обрнуто)

Расим Љајић Када сам први пут то чуо, мислио сам да се неко шали. Кад је [Џуџо] дао изјаву, веровао сам да лудило није отишло толико далеко. Рачунао сам мало функционалног национализма пред изборе за национални савет, једна идеја која је глупа, блесава... од које ништа неће бити. [...] Ако ће, како он каже, до 2017. године мање-више сви муслимани да промене презиме, ја ћу да се иселим из Пазара. То неће бити народ кога ја знам.

Расим Љајић, председник СДПС-а и министар трговине и телекомуникација, о промени презимена Есада Џуџевића, „Око“ РТС-а

Диктатор и маршал који нас није волео

Душан Батаковић Свако дете ће данас рећи – диктатура краља Александра. Та диктатура је била мајка Јања за диктатуру Јосипа Броза Тита која је трајала 35 година, и која нас је довела у ситуацију да је Србија данас мала, поражена, без излаза на море, оклеветана, осујећена.

Душан Батаковић, историчар, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Да човек не пожели бољу протуву

Душан Батаковић Шарл де Гол је у својим мемоарима навео да је Тито једна протува. Конрад Аденауер је Вилију Бранту, уочи његове посете Београду, рекао: „Тито је хохштаплер. Уосталом, видећете и сами“. По повратку из Југославије Брант је изјавио: „Аденауер је био у праву“. Черчил је можда дао најтачнији оцену: „Тито јесте преварант, али ради за нас.“

Душан Батаковић, историчар, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“