Етничко прљање?

Владан Батић Ви можете да победите само у изборима за локалну самоуправу у Хагу. Ви мењате и етничку структуру Хага и Холандије.

Владан Батић, министар правде, Милораду Вучелићу, потпредседнику СПС-а, "Студио Б"

Друг верник

Светозар Маровић Тако сам ја био члан Савеза комуниста, али никад комуниста до краја: увек сам вјеровао да је Црква нешто веће и трајније.

Светозар Маровић, верник и председник Србије и Црне Горе, "Пинк"

Ђавољски монструм

Владан Батић Страни амбасадори су се разбежали из Скупштине Србије и Црне Горе када су видели каквог су монструма покушали да створе.

Владан Батић, председник Демохришћанске странке

Ђавољски монструм

Велимир Илић Ово је све сада дато у ђавоље руке. Дати ђаволу царину, народну банку и војску, то је веома опасно.

Велимир Илић, председник Нове Србије, о новој заједници Србије и Црне Горе

Ко се коме допада...

Мирјана Марковић Допало ми се оно што сам прошли пут написала о подметнутој левици.

Мирјана Марковић, супруга и колумнисткиња

Ко се коме допада...

Душан Михајловић Себи приписујем заслуге што је, по многим оценама страних стручњака, полиција Србије много више у служби грађана него пре само две године.

Душан Михајловић, министар полиције, на конгресу своје странке

Црногорска Америка

Драган Шоћ Да смо се ми једва опрали од спрдње и нашега рата са Јапаном 1905. године, када је краљ Никола објавио рат Јапану да би се удворио царској Русији, па некако склописмо тај мир после 80 година, и сада нам треба нова јефтиноћа да бисмо се удворили Америци, иако Америка то од нас није тражила.

Драган Шоћ, лидер Народне странке, о писму у вези с ирачком кризом које је премијер Мило Ђукановић упутио Џорџу Бушу

Избјеглица

Ненад Чанак Немам никакве некретнине. Мој кум и пријатељ Миодраг Костић је човек који се бави разним стварима и ја тренутно живим у његовом стану пошто сам своју комплетну имовину распродао 1993. јер нисам имао од чега да живим. Од 1990. до 1998. био сам без посла и имао сам неку фиктивну фирмицу.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, "Блиц"

Лустрација, кастрација и липосукција

Изјаве.нет У нашем правосуђу лустрација. У медијима кастрација. Батић и Тијанић против свих... Тијанић је у два наставка све лепо објаснио: у медијима нема ко кога да лустрира, ал' зато може да кастрира...

Владан Динић, уредник, "Сведок"

Лустрација, кастрација и липосукција

Цвијетин Миливојевић Горана Весића, кошаркашког функционера, већ одавно нема на прес конференцијама ДС. Лустрација или кастрација? Ни једно ни друго: неко се напокон досетио да оно што 'лепо стоји' Борису и Чеди (стајање за говорницом у сали за конференције) не мора, по правилу, да одговара некоме ко је, примера ради, нижи од микрофона. Ако је, као камен темељац новог тренда у српском политичком маркетингу, Горан Весић уграђен у зидине 'Скадра на Бојани' – циљ оправдава жртву.

Цвијетин Миливојевић, директор маркетиншке агенције "Прагма", "Блиц недеље"

Забава на Струју

Хаџи Драган Антић Учествовао сам на састанку у Главном одбору Социјалистичке партије Србије када су се Марија Милошевић, кћерка бившег југословенског председника Слободана Милошевића, тадашњи председник Управног одбора 'Политика' Драган Томић и власници две приватне телевизије Миодраг Вујовић и Жељко Митровић договарали како да увесељавају народ. Договарали су се око емитовања филмова, али пошто сам дошао на крај састанка, не знам о чему су тачно разговарали.

Хаџи Драган Антић, бивши директор "Политике", на суђењу због пиратског приказивања филмова

Мини ФЕСТ

Кен Расел Џек Николсон је престар за улогу Тесле. Али, ако неког занима – он не носи доњи веш! Видео сам га како се пресвлачи, он не носи доњи веш.

Кен Расел, британски режисер и гост ФЕСТ-а, о плановима за свој нови филм "Никола Тесла"

Мини ФЕСТ

Вуле Журић Новинари [на ФЕСТ-у] не оклевају да се прикажу у најупамтљивијем издању. 'Иако је филм на енглеском, у њему се приказују страдања за време рата', рече једна госпојица.

Вуле Журић, писац, у "Панчевцу"

Најгори смо, најгори

Јован Ранковић Тешко је издвојити градове у којима је ситуација најцрња, али рецимо да су то Крагујевац, Смедерево, Кикинда и Лесковац, па и Панчево, Бор и Мајданпек за њих су сјајни. 'У најгорој ситуацији је црна металургија која има 90 милијарди губитака. Главнину дуга, 85 одсто, сноси смедеревска железара чији је број радника већ смањен с 12.000 на 7.000. Уколико их Американци буду преузели, а чујем да хоће, свешће број радника на 4.000'.

Јован Ранковић, професор економије, "Блиц"