Мапет шоу на даљинско управљање

Саша Радуловић Министри немају право да говоре, већ морају да траже дозволу. То је уведено после епизоде са мном, одмах по формирању владе. У влади се нико ништа не пита сем једног човека [Вучић], који се бави стварима на нивоу позоришта – читање извештаја по 12 сати, „Фекетић економија“, вика на генерале током поплава...

Саша Радуловић, бивши министар привреде и лидер покрета „Доста је било!“, „Оштрица“ на чачанској ТВ „Телемарк“

Остварен и као човек и као политичар

Борис Тадић Све у животу што сам могао да радим у политици – радио сам. Немам неку посебну амбицију да нешто постанем.

Борис Тадић, председник новоосноване Социјалдемократске странке, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Картагину не треба разорити

Ивица Дачић Могли би душебрижници, који прогнозирају крај Владе, коалиције и СПС, управо од нас (и од СНС), да науче – када изгубиш власт, када никако на њу да дођеш, или се вратиш, најпре пробај себе да промениш. Владу, која ти смета, можеш да промениш тек после тога. Никако пре.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, НИН

Креће се лађа привредна

Томислав Николић Француска лађа са српским привредним борцима без сумње ће одолети свим економским бурама и искушењима, и безбедно ће пристати и усидрити се и у најудаљенију луку света.

Томислав Николић, председник Србије, отварајући погон фабрике „Tigar Tyres“ у Пироту, „Танјуг“

Хитна (терапеутска) помоћ

Зоран Живковић Свака Вучићева хитна конференција за новинаре изгледа као да се даје из лежећег става, с кауча терапеута, а не из позиције првог човека српске политике.

Зоран Живковић, председник Нове странке, према НИН-у

Још две године до зелене траве

Александар Вучић Некада су људи тражили по 10 година, некима није било довољно ни 12 година да покажу да било шта знају осим да опљачкају земљу, а ја само молим за 2 године стрпљења, не више, и да онда грађани могу да оцене да ли је Србија на добром путу или није. Потребно нам је да излечимо и оздравимо јавне финансије, и да излечимо државу. Зато нам је потребно да радимо неупоредиво вредније и да стиснемо зубе...

Александар Вучић, премијер Србије, на отварању главног поштанског центра у Београду, РТС

Вечити коалициони младожења

Борис Тадић Све се у Србији своди на пабирчење личних нетрпељивости. Немам никакву личну нетрпељивост према било коме. Доказ је да сам коалиционо и политички сарађивао буквално са свим својим политичким противницима, чак и људима који су ми претили смрћу, у име интереса грађана Србије.

Борис Тадић, председник новоосноване Социјалдемократске странке, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Наше иностране компаније

Борис Тадић [Цветковићева] влада, којој сам ја припадао на неки начин, решавала је кључне проблеме као што је покривеност увоза извозом. Једине позитивне економске показатеље сада имамо у том домену. Та влада је направила одређене буџетске рупе… Да то нисмо урадили, данас не бисмо имали „Фијат“, „Сименс“, „Сваровски“ итд, компаније које практично доприносе са скоро 25 одсто бруто друштвеног производа Србије, а ситуација би била катастрофална.

Борис Тадић, председник новоосноване Социјалдемократске странке, „Кажипрст“ на ТВ Б92