До последње игле

Зоран Живковић Понашање ове владе је отишло у својеврстан 'overdose', раније владе нису правиле параде. Последњих десет година ја делим на време Нерона и време Калигуле. Нерон је Борис Тадић и он је свирао харфу док је Србија горела. Онда је дошао Калигула, а људи нека прочитају на интернету шта је тај радио.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о влади Александра Вучића, „Један на један“ РТВ-а

Чему то служи (а и скупо је)

Зоран Живковић Наш увоз из Русије су енергенти, али Русија није једини извор енергената. У Србији до пре седам-осам година није било гаса у оволиком обиму и живели смо ми и без тога. Тај гас ми плаћамо најскупље у целој Европи.

Зоран Живковић, председник Нове странке и бивши премијер Србије, „Један на један“ РТВ-а

Давала-узимала-давала

Зоран Живковић Слава великом Путину и великој Русији, али тајминг посете није добар. Путин као лидер велике силе ради свој посао, шири утицај Русије и то му иде добро, али ја се бојим да му поново не дамо нешто испод цене како би нам сачувао нешто.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о војној паради и посети председника Русије, „Један на један“ РТВ-а

Санитарни отклон

Санда Рашковић-Ивић „Београд на води“ је пројекат јако удаљен од реалности. То је футур други. Видећемо како ћемо се поставити, ако се тај пројекат уозбиљи. Када сам била млада и ја сам правила макете. […] Ја сам психијатар, не могу да причам о нереалним стварима сем у ординацији. Ми смо направили отклон од тога.

Санда Рашковић-Ивић, новоизабрани председник ДСС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Лечење (странке и бирача) кап по кап

Санда Рашковић-Ивић Свако од нас носи са собом своју личност. Господин Коштуница је затворенији и старији човек од мене, мада нисам ни ја нека младуница. [...] Ја сам као психијатар навикла да радим са људима. Своју каријеру сам почела као сеоски лекар - са гуменим чизмама и торбицом, одласком од човека до човека. Тако ће бити и сада. Бићу политичар који се неће либити да уђе у шталу, да уђе међу људе…

Санда Рашковић-Ивић, новоизабрани председник ДСС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Без поздрава, жеље и честитке

Санда Рашковић-Ивић Господин Коштуница ми није честитао, али ја очекујем сусрет с њим - у неком времену када буде имао времена и када ја нађем времена. Важно је да ме подржи, јер дубоко верујем да он никада не би ишао против воље своје странке. Мене су делегати на скупштини изабрали са огромном, референдумском већином… Политика коју је утемељио остаје.

Санда Рашковић-Ивић, новоизабрани председник ДСС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92