Кад је шеик био циција

Александар Вучић За „Београд на води“ сам га молио, пошто ми новца немамо, и имамо обећање његове висости шеика Мухамеда да ће да нам помогне у износу од више десетина милиона евра, да не кажем 130 милиона евра.

Александар Вучић, премијер Србије, о уређењу приобалја у Београду, „Око“ РТС-а

Преки суд за пензије

Александар Вучић Ми све ово радимо управо зато да бисмо могли да исплаћујемо пензије, јер смо не својом кривицом дошли у ову ситуацију. Очекујем да ће се таквим тумачењем руководити и Уставни суд Србије уколико буде дошао у ситуацију да одлучује о томе.

Александар Вучић, премијер Србије, о уставности смањивања пензија, „Танјуг“

Српска (не)бајковита прича

Бојан Пајтић Грађани Србије волели би да живе у истој земљи у којој живи Вучић, у земљи у којој је мања незапосленост, динар стабилан а економски показатељи позитивни.

Бојан Пајтић, председник ДС-а и председник Извршног већа АП Војводине, „Бета“

Повика на Вучића, а жута лисица (буџетско) месо једе

Александар Вучић Иде новца онолико колико Демократска странка одредила законом из 2011. Мислите, зашто нисмо мењали закон Демократске странке? Мењаћемо. Демократска странка је планирала да те паре даје себи, па се догодило да су изгубили изборе. Шта ја ту сада да радим? Извините, нисмо стигли да променимо све законе Демократске странке...

Александар Вучић, премијер Србије, о новцу за финансирање странака, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Фантомска оставка

Александар Вучић Ако је тачно да је мој брат власник те фантомске фирме, желим да Вас обавестим, ја ћу испунити жељу Вашу и Борка Стефановића, и нећу бити председник владе од понедељка. То је питање части и поштења. У супротном, очекујем Вашу оставку и јавно извињење породици Вучић. Или ја или Ви, господине Живковићу.

Александар Вучић, премијер Србије, у реплици Зорану Живковићу у Скупштини Србије, „Танјуг“

Сто хиљада оловних војника

Саша Радуловић Излазак из кризе је у привредном расту, који ће доћи ако растеретимо приватни сектор. Ово што радимо нас гура дубље у кризу. Оптуштање стотину хиљада партијских кадрова значи да странке губе машинерију која их држи на власти, и то је последње што ће урадити.

Саша Радуловић, лидер покрета „Доста је било!“ и бивши министар привреде, о ребалансу буџета за 2014. годину, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Вучићев закон великих бројева

Александар Вучић До краја мандата ове владе у јавном сектору ће бити 100.000 мање запослених. [...] Наш је циљ да пре краја мандата, уз тешке мере у јавном сектору где ће бити и отпуштања кадрова, верујем да ћемо за 100.000 људи успети да смањимо незапосленост, што је оптимистично, а ја нисам оптимиста.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије, „Танјуг“

Не окрећи се, мајко

Драган Јовановић Хвала премијеру Александру Вучићу што је мојој мајци лепо објаснио зашто морају да се смање пензије. „Сине, мораш ли ти да гласаш за овај ребаланс,“ питала ме је мајка када сам кренуо у Скупштину.

Драган Јовановић, функционер Нове Србије и посланик са листе СНС-а, „Блиц“

Шио нам га В.

Душан Вујовић Они који раде имају веће трошкове од оних који су у пензији. Сама чињеница да неко долази на посао и мора да купује одело за посао повећава трошкове тих људи, а разлика је минимална. Они који имају 50.000 плату ће добити смањење од 5.000 динара, а они који имају пензију од 50.000 динара добиће смањење од 5.800 динара.

Душан Вујовић, министар финансија, у Скупштини Србије о смањењу зарада у јавном сектору и пензија, Б92

Отимам од сиромашних тајкуна и дајем богатој сиротињи

Александар Вучић Нисам насмејан зато што предузимам најнепопуларније и најтеже мере у историји Србије, већ сам насмејан зато што ми је чиста савест и зато што сам наплатио све што сам могао тајкунима и зато што сам се борио за сиромашне да би Србија живела нормално и богатије.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије, „Бета“

Ред, рад и Вулин

Александар Вулин Свуда на свету за социјалну помоћ имате одређени облик ангажовања. У Србији ће то такође постојати. Наши центри за социјални рад раде одређене правилнике... Оно што је суштина - немојте плашити никога радом.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Земља чуда“ Радио Београда 1