Како брифинг јавља

Изјаве.нет Истрага потврђује да је окружење последњег југословенског председника Војислава Коштунице било дуго и до гуше умешано у прљаве операције 'црвених беретки'. Коштуничини сарадници Раде Булатовић и Ацо Томић, који су недавно ухапшени - врло често су се, у организацији Борислава Микелића, виђали са Легијом и осталима. Томић је признао да се једном срео и са Душаном Спасојевићем Шиптаром, јер је, наводно, овај хтео да му поклони мобилни телефон 'нокиа 7650' у знак захвалности за 'успешно хапшење оног америчког шпијуна Перишића'. Касније је утврђено да није говорио истину. Њихов адвокат је, иначе, Градимир Налић, још један човек из Коштуничиног кабинета и кум Радета Марковића.

брифинг у Влади Србије, 01. април 2003.

Мислим, дакле, постоје

Џорџ Буш Мислим да верујемо да постоје хемијска оружја у Сирији.

Џорџ Буш, амерички председник

Све (ван)редно

Сретен Лукић Ко не буде ухапшен данас, биће сутра. Не можемо да похапсимо све одједном.

Сретен Лукић, начелник Јавне безбедности МУП-а Србије

Утицај вискија на саблазни списак

Душан Михајловић Полиција наглашава да се истрага не води због тог што се неко с неким виђао, купао или пио виски, већ да би било утврђено ко је учествовао у припреми или извршењу било ког кривичног дела.

Душан Михајловић, министар полиције, "РТС"

Утицај вискија на саблазни списак

Душан Михајловић Што се инсинуација око повезаности Чедомира Јовановића са земунским кланом тиче, јасно сам рекао да он нема никакве везе са било којим кривичним делом овог клана. Полиција је обавестила јавност да је господин Јовановић први на листи за ликвидацију земунског клана. Ако је то 'сарадња', зашто они који оптужују Чеду нису били на списку за ликвидацију?

Душан Михајловић, министар полиције, "Политика"

Ненад и брат

Ненад Чанак Ненад Опачић [кога је министар полиције означио као главног нарко-дилера у Новом Саду] је човек кога сам упознао 1999. преко покојног премијера Зорана Ђинђића пошто је тада обезбеђивао Ђинђића који се вратио из Црне Горе након бомбардовања и након што су му претили смрћу. Опачићеви момци су били присутни на митинзима када су на њима били и Ђинђић, и Коштуница, и Човић, и Душан Михајловић, и Миле Исаков, и ја... Међутим, ко продаје отров нашој деци је наш непријатељ и мора бити најоштрије кажњен, па био и брат рођени.

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, "Политика"

Ненад и брат

Миле Исаков Опачић није обезбеђивао Реформисте Војводине, ми никада нисмо имали обезбеђење. За име Ненада Опачића први пут сам чуо на митингу опозиције у Новом Саду, када је Ненад Чанак са говорнице рекао да му је ухапшен брат Ненад Опачић, који је у међувремену пуштен из притвора.

Миле Исаков, председник Реформиста Војводине, конференција за новинаре

Како брифинг јавља

Војислав Коштуница Количина подметања и неистина је заиста невероватна. Све преко владиног Бироа за комуникације. Владимир-Беба Поповић, човек који је измислио аферу са наводним покушајем упада војске у тај биро и направио спрдњу од Народне скупштине Србије формирањем чувеног анкетног одбора, па потом због рђавих ефеката тог подухвата дошао у сукоб са Зораном Ђинђићем, данас се вратио да настави свој агиптроповски посао, ослањајући се на неколико медија који су вазда вољни да служе режиму, какав год он био. Појавио се већ на првом брифингу за новинаре, после убиства Ђинђића, у улози комесара за истину и кренуо да дели лекције, иако нигде није објављено да је поново именован на функцију шефа Бироа.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, конференција за новинаре

Пи(н)кирање

Велимир Илић Зар није требало срушити и Пинк ако је срушено оно у Шилеровој? Није Пинк био највеће зло у прошлом режиму, али данас је највеће зло Србије.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Ужичка недеља"

Забрањено за млађе од 77

Млађан Динкић Догодио се један скандал који ја не памтим од пре 2000. године, пре два дана је уредник ТВ Политике ме позвао да сутра гостујем у једној њиховој емисији и очито је да га неко звао и да је уредник телевизије господин Предић јавио да је забрањена емисија. Ако се ми враћамо у то старо доба…

Млађан Динкић, гувернер, ТВ "Б92"

No Logic

Милош Радовић За мене је најинспиративнији наш ирационални дух. Он је погубан по живот, убитачно оружје против људи самих, и из њега најчешће настају највеће трагедије, али као потпуна непредвидљивост, недостатак логике и здравог разума – он је право богатство за филм. Не можете очекивати против чега ће се људи побунити или шта ће волети, шта ће дозволити да им се догоди. Све је то ирационално, ништа није производ разума, логике, расуђивања. Код нас све иде из стомака, а ништа из главе.

Милош Радовић, режисер, "Блицњуз"

Драговољци

Дејан Савићевић Драго ми је што вас видим у оволиком броју, што значи да још нисте дигли руке од националног тима.

Дејан Савићевић, фудбалски селектор, на конференцији за новинаре