Добро им ја дошао (и боље ме нашли)

Војислав Шешељ У притвору сам 12 година и сад је моје пуштање завера. А кад Вулин постане министар, то није никаква завера. У којој би држави на свету Вулин могао да буде министар? Или Ивица Дачић, и њему је нешто сумњиво. Дачић, који је издао Милошевића, преокренуо своју партију за 180 степени, који је умешан у афере, и сад је њему сумњиво откуд ја овде.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Сведок“ / „Наше новине“

Обучени да поједу

Војислав Шешељ Они овде не могу да дођу. Имам два шарпланинца - један би појео Тому, а други Вучића.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о могућој посети Томислава Николића и Александра Вучића, „Сведок“/„Наше новине“

Намигивање источним оком при скретању на запад

Зоран Живковић Чак и неко ко хоће да се удвара девојци треба да направи стратегију, а камоли када води спољну политику. То намигивање, очијукање са Русијом, то је вашарска спољна политика.

Зоран Живковић, председник Нове странке, „Блиц“

Нико као Зорана (и Nike)

Зорана Михајловић Један мој добар пријатељ ми је рекао: можеш слободно да завршиш свој разговор речима да када тебе виде, могу да виде један беџ на коме стоји „just do it“.

Зорана Михајловић, министар саобраћаја и потпредседник Владе Србије, „Танјуг“

Погледај Томо сина свог (и скини му копрену с очију)

Саша Мирковић Радомир Николић се окомио на мене зато што сам раније говорио да у странци има вреднијих људи који би могли да обављају посао председника ИО и да су његови резултати једино што је председников син. Не видим шта Николића квалификује да буде градоначелник Крагујевца. Замислите Марка Милошевића као градоначелника Пожаревца деведесетих.

Саша Мирковић, народни посланик СНС-а и председник Скупштине града Зајечара, РТВ

Последње опело пред фајронт

Изјаве.нет Постоје три преваре Владе Србије, међу којима је и да спремају да смање плату у фебруару од пет до осам одсто и тако сахране образовање, а опелу ће присуствовати премијер (Вучић), министар финансија (Вујовић) и министар просвете (Вербић).

Слободан Брајковић, председник Синдиката радника запослених у просвети Србије, „Бета“

Заборави Обаму (ако можеш)

Сергеј Лавров Амерички секретар Џон Кери ми је рекао да не обраћам пажњу на Обамину изјаву да је Русија једна од највећих претњи по свет.

Сергеј Лавров, министар иностраних послова Руске федерације, „Танјуг“