Утисак је да смо луди без „Утиска“

Рамбо Амадеус Мени је емисија „Утисак недеље“ требала. Била ми је доказ да нисам луд. Или бар да нисам сам у свом лудилу. Сад више немам доказ да нисам луд.

Рамбо Амадеус, рок певач и текстописац, „Недељник“

Скандинавско-америчко-руско-холандска диктатура

Рамбо Амадеус Људи прижељкују скандинавски тип друштва. Али онда треба прихватити и њихов порески систем. Други хоће амерички модел, све док не морају да оду код доктора, онда кукају за социјализмом. Трећи хоће руски модел друштва, али би хтјели да су грађанске слободе као у Холандији. Четврти прижељкују диктатуру, али увјек себе замишљају као диктатора.

Рамбо Амадеус, рок певач и текстописац, „Недељник“

То само стрина може да схвати

Маја Николић Ако неко мисли да имам генетску предиспозицију на стрину, онда вероватно тај мисли да немам два разреда основне школе. Мој хумор је саркастичан тако да га само паметна особа може схватити. Сви имају начин како се играју с медијима, а мој је да дајем изјаве које могу да разумеју само паметни.

Маја Николић, естрадна певачица, „Пулс“/„Телеграф“

Титула (и фигура) за лаку ноћ

Маја Николић Радије бих била председник државе него министар. Председник се ништа не пита, он је фигура. Довољно је да се смеје, да течно говори макар један страни језик и није ни за шта одговоран у држави. Волим титуле, а посебно ону с којом могу мирно да спавам.

Маја Николић, естрадна певачица, „Пулс“/„Телеграф“

Осећа се на деведесете

Вукашин Обрадовић Данас се у Србији осећа веома јак задах деведесетих и то не само када је у питању новинарство. Лустрације није било. Никада нисмо озбиљно разговарали о одговорности за ратно хушкашко новинарство. Као последица тога на сцени имамо поново исте људе, пресвучене у неке нове одоре...

Вукашин Обрадовић, председник Независног удружења новинара Србије (НУНС), Радио „Слободна Европа“

Лепота (џихада) ће спасити свет (од проклетства)

Реџеп Тајип Ердоган Муслимани морају да спасу свет од Савета безбедности Уједињених нација. Свет је већи од тих пет чланица УН. Несрећан је свет који је осуђен да зависи од одлука ових пет чланица. Морамо се спасти од тог проклетства.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, на отварању Комитета трговине Организације исламске сарадње, „Правда“

Аргентино, љубави моја

Ивица Дачић Гледао сам финале Светског првенства у фудбалу заједно са амбасадорима Аргентине и Немачке. Рекао сам немачком амбасадору: „Извини, ја навијам за Аргентину“. Нажалост, нисам вам много помогао. Али, Марадона, Меси, Че Гевара, велики књижевници, Евита Перон... то је све историја.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, примајући признање почасног госта Буенос Аиреса, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Запали (просторије) и пали

Александар Вулин Они могу да затворе своје просторије или да их запале колико сутра, и ја нећу због тога бити одговоран. Питају зашто им нисмо поправили кров, а ја им одговорам – зато што нису направили пројекат. Конфигурације њихових садашњих рачунара, за које неки тврде да су добри, немају ни ЦД јединице! Па, како да их умрежимо и направимо социјалне карте?!

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о условљавању шта социјални центри треба да купе од опреме, „Ало“