Лепота и (ментално) здравље

Слободан Милошевић Стално се из контекста ваде и злонамерно тумаче речи моје супруге. Једини грех који су ми приписали је то да је моја супруга изјавила како сам леп.

Слободан Милошевић, на суђењу у Хагу

Чекајући ЕУ

Драгољуб Мићуновић Ако Европа донесе одлуку да прими Западни Балкан у своје редове, а имам утисак да ју је донела, онда не морамо да чекамо 2015. Земље које бивају примане ЕУ су потпуно различите у развоју. Ако се Европској унији жури, можемо бити примљени и 2007.

Драгољуб Мићуновић, председник Скупштине Србије и Црне Горе

Чекајући ЕУ

Зоран Живковић На чињеницу да сам велики оптимиста када је реч о приближавању Европи упозорен сам још у Бриселу. Одговорио сам да је оптимизам услов опстанка и живота на Балкану.

Зоран Живковић, премијер Србије, у Атини

Чекајући ЕУ

Јоргос Папандреу Саме жеље нису довољне за улазак у ЕУ.

Јоргос Папандреу, председавајући Европске уније

Чекајући ЕУ

Млађан Динкић Хрватска и Македонија су студију о изводљивости прикључењу ЕУ потписале још 2001. године, а ми као успех представљамо могућност да тај документ потпишемо 2006. Од пет фаза прикључења ЕУ, Албанија је у трећој а ми тек у првој, и ко у томе не види државну кризу, тај не види реалност.

Млађан Динкић, потпредседник Г17 ПЛУС, на конститутивној седници Главног одбора

Кад свеци владају

Зоран Живковић Ниједан члан Владе ни раније ни данас није био укључен у било какве криминалне поступке и активности, ниједан члан Владе није ни послом ни на било који други начин везан са било којим криминалацем или криминалном групом. Ниједан члан владе није заштитник било ког криминалца или криминалне групе, не прикрива криминалне активности и не утиче на рад полиције и правосуђа. Државни органи ни у једном случају нису ангажовали криминалце или криминалне групе у обављању својих послова и задатака.

Зоран Живковић, премијер, конференција за новинаре

Кад свеци владају

Чедомир Јовановић Тада ћу моћи да докажем порекло свог лабрадора и разочараћу оне који су убеђени да имам коња.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе Србије, о Закону о пореклу имовине

Кад свеци владају

Жарко Кораћ Нисам за радикалне методе попут формирања комисија које би се бавиле одговорношћу чланова владе.

Жарко Кораћ, потпредседник Владе Србије

Љубичасто испод нокта

Чедомир Чупић Не може се са прљавим људима у реформе. 'Пинк' је увек фреквенције користио када некога треба медијски линчовати и увек се трудио да има моћне заштитнике... Они коју буду 'Пинку' дали такву дозволу мораће кад-тад да одговарају јер не може се, без обзира на то што је приватно власништво, телевизија користити да се оправдају личне прљаве работе. Управо је страшно то што се за члана Радиодифузног савета предлаже човек који, како чујем, ради за ову корпорацију, и то у Подгорици.

Чедомир Чупић, професор Факултета политичких наука, "Експрес"

Љубичасто испод нокта

Божидар Ђелић Држим обећање да на телевизији 'Пинк' нећу гостовати све док се не извини професору Чупићу.

Божидар Ђелић, министар за економију и финансије

Љубичасто испод нокта

Велимир Илић Странке под фирмом ДОС које су у власти више нису ДОС, а народ је већ почео да их зове 'пинк-коалиција'.

Велимир Илић, председник Нове Србије

Свеци и чистунци

Атанасије Кад је владика Николај био у Дахауу, како је тамо живео види се из догађаја: Он и патријарх Гаврило износе киблу да проспу и пролазе крај наоружаног немачког стражара. Патријарх Гаврило нешто одбруси, на српском. Шваба одмах за пушку: 'Шта је рекао'. А Свети Николај каже благо: 'Хвали како је Хитлер све ово лепо средио'. Можда би данас рекао Николај како су данас све лепо средили ови данашњи, мање-више, циници: Клинтон, Буш, Геншер, Милошевић и остали, да их не бројим, који су тако лепо средили тај свет у који нас зову, разно-разни 'еврослинавци', како их ја зовем.

Атанасије, епископ захумско-херцеговачки

Свеци и чистунци

Мирко Ђорђевић Николај Велимировић је 1935. године упутио такве похвале Хитлеру у предавањима на Коларчевом универзитету, какве му је, ја ово засигурно тврдим, мало ко упутио за живота. Поредио га је са Светим Савом, при чему је Хитлер испао већи од Светог Саве, јер, наводно, он тек данас разуме велику идеју Светог Саве, а то је наводно некакав хришћански национализам. Узмите други пример – 27. марта, а то је један преломни датум у нашој историји, он се врло брзо преорјентисао и почео да даје подршку пучистима, па је почео да важи за енглеског човека. Из тих разлога су га Немци и интернирали 1941. године. Касније је он био кратко у Дахауу, врло кратко. Ни о каквом се ту мученику не ради, он је имао статус посебних особа и никаквој тортури није био изложен. На крају, најчуднија је, кад смо код тога, та његова књига 'Кроз тамнички прозор' – порука Србима из логора Дахау.

Мирко Ђорђевић, публициста, "Б92"

Свеци и чистунци

Амфилохије Стидно је и спомена недостојно наводити разлоге због кога нападају владику Николаја и дан-данас. Понављају као папагаји, људи кратке памети, мумије памети, незналице… Враћају се на неколико реченица његових које су изговорене о јеврејском народу. Нико тако сурово није писао о изабраном божијем народу, као његови пророци. Кад би по томе судили, онда нема већих мрзитеља јеврејског народа од Мојсија, Исајије, Јеремије, Језекиља и Данила. Али, то није писала мржња, то је управо писала најдубља љубав, бол, патња и брига.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски

Војвођански кум

Никола Алексић С обзиром да је Европа почела да блати Чанковог кума и економског саветника, предлажем организовање 'опробаног' протестног скупа по узору на оне из 1999. Кумство мора да се брани по сваку цену. Завидни европски политички лобији смештају нашим успешним људима чим преко ноћи постану милијардери. Европа мора да схвати да смо ми земља неслућених могућности и да код нас појединац може, бавећи се и малим пословима, за неколико година да купи стадион, град, покрајину, па чак и државу.

Никола Алексић, члан Председништва Војвођанског блока, "Данас"

Крме и Киш

Драгољуб Марковић Читајући ваш текст, присетио сам се честих разговора са Данилом Кишом и Зораном Ђинђићем о дилеми да ли и на који начин истину треба доказивати. О томе сам разговарао са ова два човека, толико различита, али, повезана чињеницом да су им лажи уништавале животе.

Драгољуб Марковић, власник "Крмиво продукта", реаговање на текст "Шта би са сурчинским кланом", "Време"

Улично неваспитање

Милош Васић Ја сам запањен недостатком уличног васпитања код наших политичара.

Милош Васић, новинар, "Утисак недеље"

Имиџ из рото романа

Небојша Бакарец Добро је радити на себи и усавршавати се, али Коштуничин имиџ је за њега много више предност него недостатак. Човек је интровертан и не воли да се саморекламира. Али зато изазива много емоција, људи га гледају као сина, мужа, брата. Коштуница је такав. Он није ламентирао због одласка с председничке функције. Дошао је тихо и отишао у легенду, као Док Холидеј.

Небојша Бакарец, потпредседник ИО ДСС, "Блицњуз"

Тешки писци и лаке теме

Марина Туцаковић Не треба само о тешким темама. Не можемо ми увек да будемо увек ни Шолохов ни Достојевски...

Марина Туцаковић, текстописац, "Пинк"