Мене оспоравајте (и понижавајте), Вучића нећете

Игор Бечић Очекујем да ће на овом одбору бити одговорено на нека питања. Али по мени се овде ради о нечем другом - ради се о оспоравању председнику владе његова стручност, школованост, а такође му се оспорава то што се бори за интегритет земље у иностранству, што сарађује са ЕУ и Русијом, то што ради 20 сати дневно.

Игор Бечић, потпредседник Скупштине Србије и члан Одбора за контролу служби безбедности, „Блиц“

Кад преторијанска гарда салутира

Љубодраг Стојадиновић Председавајући Бечић није давао представницима опозиције да заврше ни прву реченицу. Доста памтим, таква атмосфера није била никад... Она произилази из страха да неко од њих неће бити добар у чувању оне вредности које СНС има, а та вредности је премијер Вучић.

Љубодраг Стојадиновић, војно-политички аналитичар, о Скупштини Србије, „Један на један“ РТВ-а

Паракомуналне снаге

Љубодраг Стојадиновић То је параполицијска организација која [...] помаже једној приватној фирми да наплаћује карте у градском саобраћају. Видите на шта личи [Бео]град, који је препун смећа. Они не раде послове због којих су формирани. Карте се морају плаћати, али не може се хапсити због прекршаја.

Љубодраг Стојадиновић, војно-политички аналитичар, о комуналној полицији, „Један на један“ РТВ-а

Догма о погрешивости избора (заштитника грађана)

Владимир Ђукановић Није Саша Јанковић институција, већ име и презиме, и човек као и сви ми. Институција је заштитник грађана. Он својим радом нарушава ту институцију. Знате, не могу да прихватим да је он овде безгрешно изабран. Једино имамо безгрешно зачеће.

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, у Скупштини Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Неозбиљно о озбиљном (распону)

Кори Удовички То звучи неозбиљно када кажем такав распон, али рећи ћу га опет - седам до петнаест хиљада људи [ће бити отпуштено], а не педесет хиљада... Седам до петнаест хиљада је велики распон, тако да вам и даље ништа нисам рекла; али је то истина, истинити распон.

Кори Удовички, министар за државну управу и локалну самоуправу, у Новом Саду о реформи јавне управе, ТВ Б92