Кад душа заболи

НИН Владимир Поповић је током ванредног стања на брифинзима у Влади Србије саопштавао детаље и имена из истраге, односно из записника полицијских саслушања. НИН пита Владу Србије: 1. Ко је вршио селекцију информација које су саопштаване на брифинзима? 2. Да ли се у материјалима из истраге, а посебно у исказима људи који су притворени у операцији 'Сабља', помиње и име Владимира Поповића у контексту сарадње или контаката са земунским кланом?

НИН, 01. јун 2003.

Како су систематски уништавани од министра полиције

Душан Михајловић Залудан поп и јариће крштава.

Душан Михајловић, министар полиције, о одлуци Уставног суда да председник нема овлашћења да унапређује полицијске генерале, "Вечерње новости"

Чедом противу отмичара

Чедомир Јовановић Никада у затвору нисам посећивао Душана Спасојевића. Током мојих одлазака у Централни затвор управник Централног затвора Драгиша Блануша пренео ми је, између осталог, и понуду Спасојевића да МУП-у Србије помогне у хватању лица која су извршила отмицу Мирослава Мишковића и да нас упозна са својим сазнањима о трансферу дела новца од те отмице који је завршио у обезбеђењу Радована Караџића.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе Србије

Чедом противу отмичара

Чедомир Јовановић Први пут у Шилеровој улици био сам на позив једног од Легијиних пратилаца. Том приликом Милорад Луковић ми је пренео да је од Војне обавештајне службе сазнао како Влада Србије жели да га испоручи Хашком трибуналу. Мој први сусрет са Душаном Спасојевићем у Шилеровој улици десио се првог дана побуне Јединице за специјалне операције.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе Србије

Чедом противу отмичара

Чедомир Јовановић Готово два месеца после хапшења Радета Марковића, после подизања оптужнице због илегалног изношења поверљиве документације, имао сам разговор у којем ми је он рекао да не види смисао оптужнице јер не разуме шта је учинио незаконито предајући досијеа Зорана Ђинђића, Чедомира Јовановића, Душана Михајловића и још неколицине лидера ДОС-а, Љиљани Недељковић, шефу кабинета председника СРЈ Војислава Коштунице. И између осталог, госпођа Недељковић је потпуно неовлашћено преузела и документацију која је постојала у РДБ-у, а формирана је након убиства Славка Ћурувије.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе Србије

Детектор поштења, части, чистоће и напона

Иван Торов Афера Банђур плус Терзић само је једно друго лице једне провинцијалне, паланачке атмосфере у којој арогантност, надменост, шутирање противника... играју кудикамо важнију улогу од суморне истине да је економска и социјална ситуација у Србији на рубу нове катастрофе. И у којој су детектори (и истине) потребнији да би се устврдило колико су наши политичари поштени, часни и морално чисти.

Иван Торов, у "Политици"

Детектор поштења, части, чистоће и напона

Љубомир Живков Шта ако је ЕПС мењао напон у току теста истине [Банђура]?

Љубомир Живков, новинар, "Б92"

Петпарачке приче

Драгор Хибер Ја сам правник и политичар и не бавим се петпарачким аферама.

Драгор Хибер, председник скупштинског Одбора за правосуђе, на питање да ли лаже Чедомир Јовановић или Банђур

Маратонац

Душан Ковачевић Знате, кад сам ја писао 'Маратонце', Мићуновић је био старији од Пантелије. И он данас мени прича да ће он да нас поведе у будућност уместо да седи негде и да игра шах.

Душан Ковачевић, драмски писац, о нападима на Млађана Динкића, "Блиц"

Кад душа заболи

Војислав Коштуница У овој тужби господина Владимира Поповића се говори и о душевном болу, и тај душевни бол, односно санација тог бола, господина Поповића кошта један милион динара. Толико је он тражио од Наташе Кандић и од Верана Матића. Ја ћу вам само рећи једну ствар, да наши судови имају иначе другачију праксу и да, када је реч о душевном болу претрпљеном због изгубљених сродника у ратовима и тако даље, та свота износи 100.000 динара. Дакле, постоје две врсте душевног бола, она коју претрпи један човек или једна појава која се зове Беба Поповић и обичан свет.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Б92"

Намиривање

Изјаве.нет Већина чланова руководстава политичких партија у Србији дошла са друштвених маргина. Ко су ти људи? Највећи број партијских руководстава дошао је са маргине друштва и сада намирује своје материјалне и промотивне интересе.

Бошко Ковачевић, професор Факултета политичких наука, на Годишњем сусрету политиколога

Бесмислено, и горе од тога

Мирољуб Лабус Током последњег, веома непријатног разговора који сам имао са господином Соросем у Београду, он ми је изнео три идеје које су за мене биле апсолутно неприхватљиве. Прва је потпуно бесмислена, да треба направити трампу независности Косова са чланством у ЕУ. Друга је још гора, да треба правити ревизију Дејтонског споразума, и трећа, да се обуставе исплате социјалних давања и пензија Србима на Космету, како би се они на тај начин окренули косовској држави.

Мирољуб Лабус, председник Г17 ПЛУС, "Дневник"