Лига изузетних патриота

Божо Прелевић Патриоте које су се уселиле у странку [СНС] вртеле су исте флоскуле као и данас: одбрана српских интереса, митинзи подршке, патриоте и издајице, све у покушају да добију функцију... Свима им телефон звони „Видовдан“, а продали су све што се могло продати.

Божо Прелевић, адвокат и коминистар полиције у прелазној влади после 5. октора 2000. године, „Блиц“

Непријатељ се укопава (у СНС)

Божо Прелевић Рејтинг Вучића неће угрозити нити Кори Удовички нити Душан Вујовић, већ они из његове странке који су једини који му могу доћи главе. [...] И када Вучић буде у паду, они ће олако наћи новог месију, од кога искључиво траже привилегије.

Божо Прелевић, адвокат и коминистар полиције у прелазној влади после 5. октора 2000. године, „Блиц“

Фараон(и) на надувавање

Божо Прелевић Феномен пујдања сопственог лидера да буде фараон, или господар живота и смрти, састоји се у наговарању лидера да погази демократске институције тако што ће се само он питати и једини знати шта је добро за Србију, јер је само у таквом систему добро чланству које покушава да се удоми у државну администрацију, иако већина за то нема квалификације. Баш тако је „надуван“ Слободан Милошевић, а када је завршио у Хагу, чланство се само преселило у друге странке.

Божо Прелевић, адвокат и коминистар полиције у прелазној влади после 5. октора 2000. године, „Блиц“

Жеље њихове, сервис ваш

Теофил Панчић На свакоме је појединачно [...] да размисли да ли пристаје на то да сервисира жеље једне номенклатуре која је поверовала у сопствену пропаганду о изузетности и недодирљивости, или да напросто ради свој посао: политичарски, активистички, омбудсмански, новинарски и тако даље.

Теофил Панчић, колумниста, критичар и политички коментатор, Радио „Слободна Европа“

Продужени рок трајања

Војислав Шешељ Мени изгледа да се уопште нисам променио. Кад погледам људе из моје генерације, видим да су доста старији него што су били. Мени изгледа да уопште нисам остарио. Значи, чували су ме на хладном и тамном месту; зато сам очуван.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о притвору у Хашком трибуналу, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Je suis Jovana

Јована Јанковић Јоксимовић Неџентлменски је да вичете на мене у студију.

Јована Јанковић Јоксимовић, водитељка ТВ „Пинк“, премијеру Александру Вучићу, „Телепромтер.рс“