(Прва) помоћ клиничког психолога

Драган Ђилас Мислим да би за њега [Борис Тадић] било најбоље да се за помоћ обрати стручном лицу.

Драган Ђилас, бивши председник ДС-а, о Тадићевим изјавама на његов рачун, „Блиц“

О бившим (сарадницима) све најгоре

Борис Тадић О Драгану Ђиласу: Улизички је подржавао сарадњу с Вучићем и СНС, док није смењен с места градоначелника.

О Бојану Пајтићу: Његова подршка Ђиласу била је у сврхе изборног краха ДС-а, који је прижељкивао само да би преузео странку.

О Вуку Јеремићу: Шешељ је смањио простор за националисте и шовинисте попут Двери, Образа и Вука Јеремића.Борис Тадић, председник СДС-а и бивши председник Србије и ДС-а, према „Блицу“

Свако садашње зашто има своје зато (из прошлости)

Борислав Стефановић Тадићу изгледа није нимало лако да живи са чињеницом да је странку напустио месец дана пре избора 2014. и омогућио Вучићу да се радује што је Демократска странка једва прешла цензус. Ако ДС нема политику сада, онда је није имала ни кад је Тадић био председник.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, о односу Бориса Тадића према бившој странци, „Блиц“

Ко греши, тај и етикетира

Небојша Крстић Актуелна влада заслужује сву критику када направи грешку, али и похвалу када уради добру ствар. Проблем је то што нико не сме да похвали добре ствари, јер ће му се накалемити етикета издајника опозиције или Вучићевог резервног играча, што је ауторитарно и инфантилно схватање света.

Небојша Крстић, бивши саветник за медије Бориса Тадића, „Блиц“

Политичке деобе и сеобе

Борис Тадић Нисам ја те људе увео у политику, они су имали своје политичке каријере независно од мене. Не бежим од тога да су били део система којим сам управљао. Сваки систем има своје грешке, а одлика одговорних лидера је да те грешке признају. [...] Свестан грешака које су ми дале и ново искуство, изашао сам из ДС-а и формирао нову странку.

Борис Тадић, председник СДС-а и бивши председник Србије и ДС-а, о бившим сарадницима које сада критикује, „Блиц“

Своји међу својима

Небојша Стефановић Један већи број Албанаца жели да призна Србију као своју земљу. Ја то тумачим тако.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, о захтеву 60.000 Албанаца са КиМ за издавање српског пасоша, „Вечерње новости“