Мило ми је

Мило Ђукановић За мене је питање независности и самосталности Црне Горе мање више ријешено. За мене је само питање дана када ће то бити и међународно верификовано, а да ли ће тај дан доћи прије или касније зависи од неких других околности.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, подгоричка ТВ "Ин"

Одговорно(ст)

Зоран Живковић Нормално, највећу одговорност да ли ће инвеститори доћи и хоће ли се домаћи и страни инвеститори појавити на нашем тржишту, било кроз приватизацију или на други начин, кроз инвестиције, пре свега зависи од власти и Владе Србије и ја потпуно преузимам ту одговорност.

Зоран Живковић, премијер Србије, "Политика"

Посланички резервоар

Владан Батић Имамо потпуно стабилну парламентарну већину. Ако треба, можемо да имамо и 150 посланика, јер су неки људи после две и по године увидели своје заблуде и не желе више да буду таоци појединих странака и њихових лидера.

Владан Батић, министар правде, "Политика"

С нама нема мувања

Миодраг Костић Нико није 'мувао' шећером, а и у Европској унији знају да је Србија ту апсолутно чиста. Ми смо увозили јефтино шећер, на њега платили царину и прелевмане, па га продавали на домаћем тржишту. Домаће фабрике су, пак, свој шећер извозиле у Унију.

Миодраг Костић, власник "МК комерца", "Дневник"

Нисмо одавле

Небојша Човић Саобраћајна полиција ме шетала као орман по Новом Саду, иако је на време била обавештена о мом доласку и о локацији на којој је требало да се одржи трибина. Полиција није умела да нађе Скупштину града, што је недопустиво. Извињавам се људима који су били тамо, али немам разлога да толеришем бахатост. Једноставно, више ни психички нисам био спреман за тако тежак разговор.

Небојша Човић, потпредседник Владе, о недоласку на трибину "Косово и Метохија - јуче, данас, сутра", "Грађански лист"

(Не)виђено

Миленко Радић Бар 24 тачке из изјаве Чедомира Јовановића нису легалне. Он није смео да долази у затвор, нити да комуницира са затвореницима, чак ни преко управника затвора, није смео да комуницира ни са Милошевићем, нити да доводи било чију децу.

Миленко Радић, председник Фонда за развој демократије, "Политика"

(Не)виђено

Јованка Маровић Бројна питања, попут оног – како је Влада Србије пре извесног времена саопштила да се нико од њених чланова није виђао ни са ким, а сада се испоставило да јесте, остала су без одговора и биће само повод за нове афере.

Јованка Маровић, у "Независној светлости"

Велика очекивања

Бојана Лекић Знате ли да неки очекују да из ове емисије изађете на носилима?

Бојана Лекић, Владимиру-Беби Поповићу, "РТС"

О неукусима вреди расправљати

Вилијам Монтгомери У једном тренутку, након што је почела серија напада у листу 'Публика' и на Телевизији Пинк, у Београду су се појавили постери са ликом Верана Матића. С обзиром на последице које је то могло имати по личну безбедност Верана Матића, то ме је довољно забринуло да приликом првог наредног сусрета питам премијера Ђинђића шта зна о свему томе. Премијер Ђинђић ми је без икаквог оклевања рекао да Владимир-Беба Поповић стоји иза тих напада. Он ми је објаснио да је Беба Поповић непрекидно звао Жељка Митровића и захтевао нове и нове нападе на Верана Матића и на Б92, и да је све то чинио потпуно без знања премијера. Ђинђић ми је објаснио да је разговарао о томе са Жељком Митровићем и да му је Жељко потврдио да су позиви долазили од Бебе и да је Митровић претпостављао да премијер зна за те позиве. Премијер је рекао да је Беба Поповић отишао, да не обавља више свој посао. Није рекао да је поднео оставку, већ само да више није на послу.

Вилијам Монтгомери, амерички амбасадор, "НИН"

О неукусима вреди расправљати

Чедомир Јовановић Кампања против Владимира Поповића почива на вишеслојним интересима појединих медија. Медији на тај начин желе да избегну одговорност за оно што је довело до убиства премијера Србије Зорана Ђинђића... Све што је речено о господину Владимиру Поповићу је или неистина или полуистина. Није тачно да је господин Поповић био човек који се разишао са Зораном Ђинђићем и они новинари и они политичари или оне дипломате који тако нешто тврде, само доприносе једној неукусној кампањи.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе Србије

Заразна необавештеност

Слободан Милошевић Нисам био обавештен о припремању хрватског напада на Книн. Тада сам био на годишњем одмору.

Слободан Милошевић, на суђењу у Хагу

Заразна необавештеност

Питер Галбрајт Ви сте вероватно били негде потпуно изоловани, на врху неке планине, када нисте знали оно што је читав свет тада знао – да се у Европи спрема највећа битка од завршетка Другог светског рата.

Питер Галбрајт, бивши амерички амбасадор у Хрватској, на суђењу Милошевићу у Хагу

Стварност у лошој форми

Дејан Мијач Ствари иду својим током, дакле лоше.

Дејан Мијач, редитељ и председник УО РТС, на трибини "Стварност и телевизија"

Један сан за две књиге

Љиљана Хабјановић-Ђуровић Све је заправо почело пре две године, када сам на дан св. Архангела Гаврила сањала да се пењем уз степенице на којима се са леве и десне стране налазе кипови анђела. У сну сам чула поруку да морам да научим сва њихова имена. Тај сан сам повезала са тадашњим писањем романа 'Петкана', јер један од наратора у тој књизи био је управо анђео господњи, међутим недуго затим ми се при једној од молитава једноставно јавила мисао да треба да напишем књигу, која ће у ствари да покаже и открије улогу анђела, који се, иако тога нисмо свесни, уплићу у наше животе и мењају их.

Љиљана Хабјановић-Ђуровић, списатељица, "Курир"