Протокол(и) косовског мудраца

Висар Имери Споразумом се крши Устав Косова. Позивам вас да тај споразум поцепате или да га поједете.

Висар Имери, шеф посланичке групе „Самопредељења“ у косовској Скупштини, о парафирању споразума Београд-Приштина о правосуђу, Б92

Кад Србија губи (институције), сви добијају

Иса Мустафа О питању правосуђа се дуго разговарало уз учешће стручњака из ове области. Сви постигнути договори су у складу са законима Косова. Функсионисањем овог споразума биће угашени сви судови и тужилаштва Србије на територији Косова. Победила је правда. Обе стране су победиле, нема губитника.

Иса Мустафа, премијер Владе у Приштини, о парафирању споразума Београд-Приштина о правосуђу, Б92

Муке с (пристојним) речима

Срђан Шкоро Преко Курца и Гузенбауера смо се успешно решили дефицита, а за истински продор већ је спремна финска СИСА.

Срђан Шкоро, новинар, „srdjanskoro.wordpress.com“

Врли нови (напредни) свет

Срђан Шкоро Са парама које само што није послао мистер Бин из Емирата једног дана у 2017. ћемо живети много боље. Онако како је председник владе и обећао. Кад скупимо довољно новца да продамо Железару Американцима, претопимо вишак војног наоружања, отпустимо сваког запосленог, трајно укинемо право на мишљење и изражавање, а оног ко сваког дана бар пет пута не понови „Вучић је највреднији човек на планети“ протерамо из земље, Србији ће коначно сванути.

Срђан Шкоро, новинар, „srdjanskoro.wordpress.com“

Елитна проституција

Срђан Шкоро Како је то својевремено добро приметио друг Стаљин „време је да коначно схватимо да су у садашњем тренутку кадрови од пресудне важности“.

Умем најбоље да кадрујем проституткама, рече Штрос Кан, и одмах доби посао саветника председника српске владе!



Срђан Шкоро, новинар, „srdjanskoro.wordpress.com“

442 до Загреба (и назад)

Зоран Милановић Не видим у чему је то нагла одлука [Вучића], јер је то путовање од око 400 километара у једном и другом правцу. То је прилично комотна одлука и добродошао је.

Зоран Милановић, премијер Хрватске, о инаугурацији председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, „Бета“

Терор да, тероризам не

Зоран Милановић Људи из разноразних разлога иду около и ратују, из уверења, због новца, због плена... Важно је да то није повезано с тероризмом.

Зоран Милановић, премијер Хрватскe, о учешћу хрватских држављана у сукобима у Украјини, „Курир“

Ћути (у Бриселу) као што говориш (у Приштини)

Никола Селаковић Иса Мустафа је изгледа много речитији кад Александар Вучић није у његовој близини, пошто је у Бриселу углавном ћутао као заливен, па се сад изгледа охрабрио да излаже своје пусте снове.

Никола Селаковић, министар правде, о премијеру Владе у Приштини, „Танjуг“

(О) Вучићу нема ко (похвално) да пише

Александар Вучић Нико није рекао - свака част, Вучићу, што после онакве катастрофе нисмо повећали цену струје. Ниједна земља није имала мање искључења струје од нас. И гасно снабдевање нам је одлично.

Александар Вучић, премијер Србије, Б92

Ваше жеље, наше песме

Александар Вучић Ја сам им рекао: ви сте тражили да их пустимо, ми их пустимо, а ви сада кажете немојте да их пуштате. Немамо никакав проблем, урадићемо шта хоћете - само нам реците шта хоћете.

Александар Вучић, премијер Србије, у Бриселу о повећаном броју косовских Албанаца у земљама ЕУ, „Бета“

Зашто кажеш Србија а мислиш на себе

Александар Вучић Нико из међународне заједнице није смео ни да ме позове да ме пита да ли идем. Тако се са Србијом не разговара.

Александар Вучић, премијер Србије, о инаугурацији председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић на Дан државности Србије, „Блиц“

Србија до Космај(ц)а

Александар Вучић За Космајца ја и даље исто мислим, али како да коментаришем? Када ћутим - не ваља, а да кажем да је добро то што је пуштен, рекли би 'Види га, криминалац, договорио се са нарко-дилером'. Да кажем да је лоше, онда би то било оцењено као бруталан напад на независне институције, што би и био. Зато сам себи завезао уста што се тиче независних институција, јер ја сам само смртник, а не као они - независни.

Александар Вучић, премијер Србије, о пуштању из притвора Драгослава Космајца уз кауцију, Б92