Коме је до себе (и опозиције), томе није до политике

Драгољуб Жарковић Ево, ја на пример - али нећу. Ја сам био опозиција према свакој власти, али се не замајавам политичким стварима.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, на питање ко има капацитет да води опозицију, „Пресинг“ на ТВ Н1

Три сенке, нигде 'лада нема

Драгољуб Жарковић Ово је најјача влада у сенци, и то је прва влада у сенци. Другу владу у сенци држи Тони Блер. Трећа је опозициона. Просто речено, имамо три владе у сенци и Вучића.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Пресинг“ на ТВ Н1

Мистерије из (премијерове) кутије

Драгољуб Жарковић Када нађу „црну кутију“ - мада хеликоптер то нема - однеће то њему [Вучић], па ће он да проучи садржај и да нам каже.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, о велу тајну око хеликоптерске несреће у Београду, „Пресинг“ на ТВ Н1

Записано у (Вучићевој) глави

Драгољуб Петровић „Београд на води“ сам у једној колумни назвао „Београд на вођи“, јер то је пројекат чији је главни идејни творац, човек који то спроводи и зна како ће да изгледа - Александар Вучић.

Драгољуб Петровић, новинар и колумниста „Данаса“, „Пресинг“ на ТВ Н1

Шешељева деца нису рада кавзи

Драгољуб Жарковић Они [СНС] морају да се науче да се боре против свог биолошког оца [Шешељ], а не да држе ванредну конференцију за штампу.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Пресинг“ на ТВ Н1

Чудна (просветна) шума је то

Драгољуб Петровић Чини ми се да смо направили систем да овде са часова више беже наставници него ђаци. [...] Кад погледате ко је све овде био министар просвете и реформисао школство - од Даче Марковића коме су викали „Дачо, царе, не дај паре,“ преко министарке ДСС-а која је укидала Дарвинову теорију, Жарка Обрадовића коме су крали тестове и који је отварао роштиљијаду у Лесковцу, до Вербића...

Драгољуб Петровић, новинар и колумниста „Данаса“, о штајку у просвети, „Пресинг“ на ТВ Н1

Завети прошлости и авети будућности

Томислав Николић Кад поменемо њихову прошлост, кажу да је важна само лепша будућност. Кад поменемо нашу будућност, кажу да је не заслужујемо због прошлости. Нама није дозвољено да за своју децу градимо лепшу будућност све док се, како кажу, не суочимо са својом прошлошћу и одлукама које смо доносили. Док се не извинимо за све што су нам учинили.

Томислав Николић, председник Србије, поводом 16 година од НАТО агресије, „Танјуг“

Брисел и Вашингтон плашите и згражавајте (паролама), мене нећете

Александар Вулин Само замислите да се парола „један народ, једна земља и један сан“ чула у Београду или Бања Луци. Како би реаговала Европска унија, Савет безбедности, цео свет? Искрено сам уплашен, згрожен и тражим од међународне заједнице да реагује.

Александар Вулин, министар за рад, о геслу приликом потписивања споразума о сарадњи Тиране и Приштине, „Танјуг“