Српска опозиција у пет ребуса

Бошко Мијатовић Са лидерима се српска опозиција није усрећила: један је био велика причалица и велики лењивац; други је патетични превртљивац, коме је жена усадила тежњу за богаћењем; трећи све зна и хоће, али не уме; четврти је мрзовољни фундаменталиста; пети и најспособнији је морално и политички бескрупулозан.

Бошко Мијатовић, економиста, "Данас"

Коалиција снова

Изјаве.нет Ово што се десило у Србији са владајућом коалицијом је као да се у истој Влади нађу Љотић, Недић, Дража Михајловић и Јосип Броз Тито.

Небојша Попов, социолог, "Прес клуб"

Оскар популарности

Владимир Савчић Чоби Био сам много популаран, али су жене ишле за Здравком Чолићем, а за мном мушкарци, деца...

Владимир Савчић Чоби, певач, "Блиц"

Притисак присуством

Изјаве.нет Нови светски поредак је и у овај хришћански празник Срба унео неке своје новине и 'додатке'. Притисцима и смутним радњама никад краја! Божићном бденију у београдској Саборној цркви које би требало да буде кулминација, с правом, једног од филозофских погледа на свет српског народа, присуствовао је и изасланик за СРЈ америчког председника Ричард Мајлс. Све са супругом и обезбеђењем.

Драгослав Марковић, у тексту "Ричардово Бадње вече", "Борба"

Радост стварања

Изјаве.нет Наши инструменти више не личе на себе, дотрајали су и без звука - али ко то слуша, наше душе су суве, седимо као крпене лутке на позорници, без знакова живота, осим то мало нота које излазе из нас некако саме од себе. Одлазимо кућама после концерта, без стваралачке радости и потом тупо зуримо у те исте екране на којима неки други европски оркестри свирају Боговима, или резигнирано слушамо мелизме и напеве неког хоџе или дервиша – дотле смо дошли.

Драган Петровић, председник синдиката Београдске филхармоније, у писму јавности, "Време"

На бранику Милошевића

Предраг Кораксић Corax Појављују се, рецимо, такве верзије како наводно Милошевић Холбруку показује моје карикатуре на сваку његову констатацију да у Југославији нема демократије. 'Да ли је овај карикатуриста ухапшен?', наводно пита Милошевић док показује. Мени је то у сфери научне фантастике.

Предраг Кораксић Corax, карикатуриста, "Данас"

Савезни селектор

Миодраг Вуковић Шешељ, тај национални селектор родољуба и издајника, је човек који своју уставну математику ради спречавања ‘црногорског сепаратизма’ бестидно намерио да наплати доживотним привилегијама једног афричког Бокасе.

Миодраг Вуковић, саветник Мила Ђукановића, "Блиц"

Пакетићима на барикаде

Стојан Церовић Нећу да кажем да су Београђани сити и похлепни, али овде је свакако неко нешто крупно побркао. Ако је до хуманитарне помоћи она је без сумње више потребна онима на Косову, а ако је до барикада, њих би ваљало дизати пре свега у Београду. Да их је овде било на време, на Косову не би биле неопходне.

Стојан Церовић, новинар, коментарише дељење пакетића хуманитарне организације СПОНА, "Данас"

СПО патуљцима не верује

Иван Ковачевић Патуљасте странке, удружене у патуљасти савез, не коментаришем. О патуљцима уопште не разговарам.

Иван Ковачевић, портпарол СПО-а, о удруживању српских и црногорских снага у један реформски блок, "Дневни телеграф"