Чудо од детектива (и новинара)

Драган Ј. Вучићевић Предраг Гојковић је нађен са левом руком дубоко завученом у џеп фармерица, а пуцао је из пиштоља десном руком палцем према себи. И онда је тај пиштољ, гле чуда, када се убио, уместо да наступи тренутна млитавост тела и да пиштољ падне доле праволинијски, што је логично... је ли тако, или да од трзаја оде тамо - не, пиштољ је нађен поред његове руке. А гле чуда, била је извучена постава десног џепа - што стручњаци тумаче да је у тренутку опаљења имао обе руке у фармеркама.

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник „Информера“, о самоубиству из 1993. у стану Саше Јанковића, према „24 минута са Зораном Кесићем“ ТВ Б92

Хумор наш насушни дај нам данас

Драгољуб Петровић Грађани Србије би данас, наиме, лакше поднели да власт забрани Демократску странку него „24 минута са Зораном Кесићем“.

Драгољуб Петровић, новинар и колумниста, „Ал Џазира“/„Бука“

Час (српске) праисторије

Томислав Николић Никоме као вама не припада праисторијско право да као свој дан славите управо 23. април, да у строју ступате на истој српској земљи са које су устаници пре два века кренули у одлучно војевање за ослобођење Србије.

Томислав Николић, председник Србије, у говору на Дан Војске Србије, према „24 минута са Зораном Кесићем“ ТВ Б92

Године које ће појести скакавци

Александар Вучић Планирам да останем на челу владе много краће од онога што би један део људи волео, а много дуже од онога што би политички противници могли лако да поднесу.

Александар Вучић, премијер Србије, о својој политичкој будућности, „Танјуг“

Једна сламчица међу вихорове

Александар Вучић Сувише смо ми мали да бисмо имали таквог непријатеља [САД], сувише слаби да бисмо имали и много слабијег непријатеља, а не да себи дозволимо таквог непријатеља.

Александар Вучић, премијер Србије, „Танјуг“

Његош, најмудрија албанска глава

Викторија Нуланд Како каже албанска пословица – на муци се познају јунаци.

Викторија Нуланд, помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију, стојећи поред албанског шефа дипломатије Дитмира Бушатија, према „Политици“

Кад одушевљење самим собом не утихне

Александар Вулин За годину дана ова влада је повратила достојанство нације, имали смо храбрости и могућности да говоримо највећим силама шта мислимо и да се водимо сопственим интресима, за годину дана и они који нас воле и који нас не воле рекли су: 'у економији сте урадили најбоље у читавом региону'.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Бета“

Слушам дакле мислим (и знам)

Александар Вучић Разговори у Бриселу су некад конструктивни, рационални, разумни, а некад чујемо и нешто о чему не можемо ни да разговарамо. Европски пријатељи кажу: „Александре, све знате и све смо се разумели,“ а ми кажемо: „Све знамо и све смо се разумели.“

Александар Вучић, премијер Србије, „Око“ РТС-а

Мене све ране овог света боле

Александар Вучић Економски део посла смо добро урадили, мада има још доста да се ради, али смо највећи део завршили. А због политике имам бесане ноћи. [...] Када је реч о политичкој стабилности, имам бесане ноћи због [оружаних] напада у Македонији и у Зворнику.

Александар Вучић, премијер Србије, „Око“ РТС-а

И коње проглашавају за владаре, зар не?

Александар Вучић Прво смо убили кнеза Михаила, а после смо га прогласили за 'коња', па сам на лецима за недавни митинг видео да пише 'налазимо се код коња у 5'. Да ли ће Хрвати некада рећи да се налазе на плацу код коња или код бана Јелачића, Албанци на тргу код коња или Скендербега, Руси на Тргу код коња или споменика Петру Првом?

Александар Вучић, премијер Србије, на свечаној седници Владе (на отвореном) у Колубарском басену, „Танјуг“

Слатка тајна (реконструкције)

Александар Вучић Најавио сам реконструкцију и када буде била - биће. Кратко ће трајати. Биће завршена у Скупштини за један дан. Биће кратко, али слатко.

Александар Вучић, премијер Србије, у Колубарском басену на свечаној седници (на отвореном) поводом годину дана Владе, „Танјуг“