Тито, енигма века

Предраг Ј. Марковић Био је бравар, амбициозни партијски активиста, добар мачевалац, вођа антифашистичког отпора у Југославији, страствени ловац, диктатор, љубитељ дувана и јахања, неприкосновени лидер држава које нису припадале ниједном хладноратовском блоку, фотограф и пијаниста, визионар југословенског пута у комунизам, хедониста, „србомрзац“ и „највећи непријатељ хрватског народа“ у истом тренутку, егзекутор политичких неистомишљеника, највећи хуманиста и борац за слободу угњетених и малих у 20. веку.

Предраг Ј. Марковић, историчар, у књизи „Тито - кратка биографија“, „Блиц“/НСПМ

Друмови ће пожељет' (српских) писаца...

Драган Великић Суочени смо са поплавом литературе за једнократну употребу, за читање на плажи, чији садржај брзо заборављате. Релевантних писаца имате колико и прстију на рукама.

Драган Великић, књижевник, „Седмица“ Радио Београда 1

Непроизводна фабрика

Момчило Грубач Народна скупштина личи на фабрику која ради пуном паром али не производи ништа, или производи шкарт робу, што се може доказати подацима.

Момчило Грубач, министар правде владе у сенци Демократске странке, РТВ

Волим и ја изборе (но трпим)

Александар Вучић Кад ме Ивица Дачић критикује пред странцима, он увек каже – ја не могу толико кратко да планирам као Вучић. Он воли изборе, стално размишља о њима. Ја мислим да нама избори нису потребни. Али никада не можете да искључите ту ситуацију, зато што ја никада не желим на силу да будем председник Владе. Нисам случајно рекао да, ако имам 24-25 одсто подршке, нема смисла да останем премијер.

Александар Вучић, премијер Србије, о ванредним изборима до краја ове године, „Политика“

Наджена

Александар Вучић Ја заиста највише поштујем Ангелу Меркел и то уопште не кријем. Мислим да, захваљујући њој, данас постоји Европа.

Александар Вучић, премијер Србије, „Политика“

Клинтон је видео Вучића

Александар Вучић Клинтон је тражио мој поглед.

Александар Вучић, премијер Србије, о бившем америчком председнику Билу Клинтону и комеморацији у Поточарима, „Политика“