Регрутовање мангупа из Вучићевих редова

Миша Ђурковић У оваквој Србији нема политичког живота ван власти. Само из власти можете да управљате новчаним токовима, да утичете на уређивање медија, да користите обавештајне податке, да утичете на правосуђе, да запошљавате своје чланове и симпатизере у јавна предузећа и да будете интересантни странцима као неко ко реализује задате циљеве. Отуд реалну опозицију данас треба тражити у власти.

Миша Ђурковић, виши научни сарадник Института за европске студије, „Политика“

Идиоте имамо, недостаје нам Достојевски

Миша Ђурковић Ако се схвати да нас са Запада већ петнаест година устрајно и успешно усмеравају у правцу идиотизације јавне сфере и спречавања широке јавне и политичке дебате о фундаменталним питањима, онда није чудно што између свих партија у парламенту не постоје никакве идеолошке, вредносне и политичке разлике.

Миша Ђурковић, виши научни сарадник Института за европске студије, „Политика“

Повика на малог вука, а провинцијске лисице (буџетско) месо једу

Александар Вучић Задуживања на локалном нивоу су катастрофална и недомаћинска. Имамо много неодговорних локалних самоуправа. Наш консолидовани буџет је много већи проблем од републичког.

Александар Вучић, премијер Србије, „Блиц“

Дриблање у свом шеснаестерцу

Александар Вучић Некада смо имали и по три-четири ребаланса [буџета], ово може да се догоди да буде прва година у историји Србије када нећемо имати ребаланс. Још да нас нису варала јавна предузећа око повећања коефицијената, плата - Електропривреда Србије, РТС... ти резултати би били још бољи.

Александар Вучић, премијер Србије, о републичком буџету, Б92

Квадратура асфалта

Александар Вучић Завршетком Коридора 11 Србија ће имати највише километара аутопута пропорционално површини своје територије.

Александар Вучић, премијер Србије, Б92

(Бабићев) рат за српски језик и правопис

Зоран Бабић На порталу у 2014. години објављено је око 60 хиљада уговора о јавним набавцима...

Зоран Бабић, шеф посланичког клуба СНС-а, у Скупштини Србије, „YouTube“

Мени су га таквог дали

Дијана Вукомановић Знате шта, кад сам дошла и постала функционерка, ја сам мислила да мени следује педикир, маникир, кола, возач, али мени је Бацко (Дејан Бацковић, директор СПС-а) доделио Пожгаја.

Дијана Вукомановић, шеф посланичког клуба СПС-а, на Дачићево питање „колико је озбиљна њена веза са Александром Пожгајем“ (из ријалити емисије „Парови“), према „Блицу“

Радничко ропство теже је и од „белог“

Александар Вулин Некада је била доминантна сексуална експлоатација, сад је у питању радна експлоатација и све се више дешава нашим грађанима од стране наших грађана.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом Међународног дана борбе против трговине људима, РТС

Лапот овде још увек станује

Александар Вулин Морамо сви заједно да се погледамо у лице и, кад затворимо неке од илегалних центара, запитамо ко је довео своје родитеље у установу у којој немају заштиту.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о илегалним домовима за старе, РТС

Виша (монетарна) математика

Јоргованка Табаковић Моја плата је сразмерна важности функције коју обављам. [...] Распоне који су у НБС били 1:18 од најниже до највише плате свела сам у оквир 1:8,5... На ваше изненађење, кад бисте заиста знали колико износе плате у НБС, сумњам да бисте пожелели да се запослите у НБС - радник обезбеђења на улазу у зграду нема већу плату од 30.000 динара.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, о својој плати која износи 565.686,85 динара, „Танјуг“