Држање за (Ангелину) сукњу

Чедомир Антић Сигурни сте да сте ухватили Бога за браду и видели Ангелу Меркел како се смеје. [...] Вас хвале, српски премијеру, а српски народ који живи у нашим земљама изван граница отаџбине обесправљају. Мислите ли да је то случајна коинциденција или је, можда, прво последица другог? [...] На путу ка ЕУ, који ће трајати још најмање деценију, а можда и неколико пута толико, неће нам помоћи ако жртвујемо четвртину српског народа. Напротив.

Чедомир Антић, историчар и председник Напредног клуба, у отвореном писму Александру Вучићу, „Напредни клуб“

Шишање на правди Вучића

Лазар Ристовски Заштитника грађана [Саша Јанковић] би, чим подигне главу, одмах да ошишају до главе.

Лазар Ристовски, глумац и филмски режисер, „Недељник“

Памет насушну дај јој данас

Лазар Ристовски Европа је уморна и декадентна. Европи је потребна свежа крв, с тим да они који је доносе морају поштовати правила те исте остареле госпође. Нажалост, стари Европљани би желели да свако ко се досели у њихову кућу буде само баштован. Неће тако моћи, јер сви који долазе доносе и део своје културе и памети са собом.

Лазар Ристовски, глумац и филмски режисер, „Недељник“

Срби првог и другог позива

Лазар Ристовски У Србији су, чини ми се, увек постојала најмање два српска народа. Један од тих народа је онај коме се свака власт обраћа у предизборним кампањама, и који их у ствари доводи својим гласовима на власт, и један други народ, који касније трпи и ћути, подносећи све последице лоше владавине оних које су управо они довели на власт. Дакле исти народ, који је национално освешћен, бунтован, храбар, претвара се у безобличну, уштројену, анестезирану масу.

Лазар Ристовски, глумац и филмски режисер, „Недељник“

Једна партија, један Вучић, нигде 'лада нема

Лазар Ристовски Политичких догађаја у Србији нема. Постоји само једна партија и један човек.

Лазар Ристовски, глумац и филмски режисер, „Недељник“

Сви Јоргованкини људи

Јоргованка Табаковић Ту стабилност су постигли људи из НБС. Нема никаквих малих вилењака и чаробњака који ноћу долазе да ураде нешто.

Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије, о кредитно-монетарној политици, „Курир“

Само је совјетски председник гори од руског

Лех Валенса Цела Русија на челу са својим председником ментално касни 30 до 50 година за остатком света. Тамо никада није било демократије, не верују у њу, нису то проживели. [...] Имамо срећу у несрећи - да је Путин ујединио руске мањине у посткомунистичким земљама, могао је да обнови Совјетски Савез.

Лех Валенса, бивши председник Пољске и бивши лидер покрета „Солидарност“, „TVP.info“/„Бета“

Србија на п(ј)ени од пива

Милан Ћулибрк За разлику од већине грађана, који то, оптерећени пуким преживљавањем, нису ни регистровали, Вучићевим саветницима тешко да је промакла вест да је од 2008. потрошња пива у Србији смањена за трећину! Шта би тек било да је и ово лето било кишовито? [...] Још горе за власт звучи објашњење генералног директора једне овдашње пиваре да је то „резултат пада куповне моћи грађана...“, а можда још више од тога да „на смањење потрошње пива утиче и то што се млади, који највише конзумирају пиво, исељавају из земље“.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Цемент(ара) на води

Милан Ћулибрк На превременим изборима Вучић би зацементирао власт до краја 2019. А ко ће тада да се сети да је партнер из УАЕ за већински удео у „Београду на води“ платио 22.000 евра!? Таман за два радна места.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Кад ђаволи(це) тикве саде

Амфилохије Ђаво увек мења хаљине и тикве, које су некад биле бољшевичке и титоистичке, а сад су бриселске.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, према НИН-у

Трибуналовача

Ратко Младић Друже Ори, кад ме будете ослободили, послаћу вам литру [ракије] „фронтоваче“.

Ратко Младић, генерал, у Хашком трибуналу, председавајућем судији Алфонсу Орију, после сведочења да је 16. јула 1995. био на свадби у Београду, „Бета“