Даље неће(те) моћи

Ненад Поповић Морамо да подигнемо зид на граници са Македонијом, исто као што је Мађарска подигла зид на граници са Србијом.

Ненад Поповић, председник Српске народне партије (СНП), о таласима миграната за Први канал руске телевизије, „Блиц“

Вучић на небу, кавга на земљи

Александар Вучић Не волим да путујем далеко, јер ми се чини да сваки пут када одем нешто у овој земљи се догоди, нека чудна кампања крене. Као да неко гледа када ћу да напустим ваздушни простор.

Александар Вучић, премијер Србије, о најављеним посетама САД, Русији и Кини, „Политика“

Повећање на тачк(иц)е

Александар Вучић Плате и пензије биће веће. И тачка. Питање је само када, како и колико.

Александар Вучић, премијер Србије, новинарима после састанка са мисијом ММФ-а, „Политика“

Оживљавање и шминкање (полу)мртваца

Александар Вучић Влада још нема решење за 17 предузећа у реструктурирању. У договору са ММФ-ом заштита од поверилаца за њих је продужена до маја 2016. године. Те фирме су економским мртваци или полумртвацима. Претходне власти нису хтеле тим проблемом да се баве. Сада је на нама одговорност, и тај проблем ће морати да се реши, иако су сви против тога, и директори у тим предузећима.

Александар Вучић, премијер Србије, „Политика“

Зимзелен и капиталан

Велимир Илић Ја сам политичар са великим искуством. Био сам министар у многим ресорима: телекомуникације, саобраћај, урбанизам, водио бригу о Фонду за развој, ванредним ситуацијама и изградњи у великом Министарству за капиталне инвестиције. Много сам научио. Треба ме искористити. Досад сам променио више премијера.

Велимир Илић, министар без портфеља и председник Нове Србије, „Ало“/„bizlife.rs“

Поглед (победника) са Калемегдана

Александар Вучић Избори су област у којој нема изненађења, ту су ствари јасне као што је, на пример, [јасно] да Црвена звезда не може да победи Реал Мадрид или Челси... Није лопта округла, како то људи говоре.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, „Информер“