Страшни (Крстићев) суд

Небојша Крстић Бернар-Анри Леви - џаба му што се секира за избеглице [мигранте], ја и даље мислим да је он кретенчина.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и музичар, „Твитер“

Два лоша (од)служише Милоша

Милан Ћулибрк Било је бурно и на политичкој сцени, али је постигнуто јединство: социјалиста и - социјалиста! Мислим, Покрета социјалиста и Социјалистичке партије Србије. Најпре је Александар Вулин изјавио да Вучићу уопште није потребан Ивица Дачић. А онда је Дачић узвратио да је Вучићу Вулин још мање потребан! И обојица су у праву. Вучићу заправо нико није потребан.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Јефтинији и стабилнији од Слобе

Милан Ћулибрк У некој шизофреној варијанти, не подсећа ли промена става Срба према ММФ-у бар мало на однос Запада према Слободану Милошевићу? Па, није ли за њих до Дејтона Милошевић био „балкански касапин“, а након тога „гарант мира и стабилности“? И тако све док на Западу нису схватили да у Србији имају много шири избор „фактора мира и стабилности“, а приде и њихово одржавање и сервисирање - мање кошта!

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Преко ивице

Небојша Крстић Најбоља спољнополитичка ствар коју Вучић сада може да уради јесте да смени Дачића. [...] Питање је да ли ће ОЕБС успети да се опорави после Дачића.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, о српском председавању ОЕБС-у, „Твитер“

Лажни ковачи правог новца

Милан Ћулибрк И у НБС су се јако узмували када су чули да се ИСИС спрема да емитује своју валуту, златни динар. Куд, бре, од толико различитих имена да баш изаберу динар? И како сад целом свету објаснити да Србија и Јоргованка Табаковић са тим немају ништа? С друге стране, има ли овде ко против да и српски динар вреди 139 долара?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о исламској држави на Блиском истоку, НИН

(Вучићеви) мангупи оверавају магистратуру

Душан Вујовић Други аранжман Србије с мисијом Међународног монетарног фонда је магистарски рад Владе. Повећање плата и пензија биће награда за све људе који су прошли кроз мере финансијске консолидације.

Душан Вујовић, министар финансија, РТС

Што премијер не плати на мосту, плате грађани на ћуприји

Милан Ћулибрк Ђорђе Вукадиновић сматра да је Вучић проценио да му је боље да су и Вулин и Дачић „ту уз њега, него у опозицији и да га критикују, а због величине и снаге не коштају много“. И то је тачно. Вучића они не коштају много. Само још нико није израчунао колико све то заједно кошта грађане Србије?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

И ми Весну за Ист Ривер имамо

Небојша Крстић Загреб предлаже Весну Пусић за генералног секретара УН. Дај, бре, људи да ми предложимо Весну Пешић, испашће тотални каламбур.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, музичар и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

Кад се звездано небо сручи на (српску) земљу

Миша Лукић Успети у Србији је једнако успеху сперматозоида који је оплодио јајну ћелију. Могуће је, али нема правила и система. Нама не недостају звезде, већ небо.

Миша Лукић, директор и сувласник „MMS Communications“, „bizlife.rs“

Блажени у незнању (и једноставности)

Небојша Крстић Лако је будалама, они имају једноставно решење за сваки проблем.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

Кад мртва мачка лети (изнад наших глава)

Милан Ћулибрк Вест да је у другом тромесечју БДП Србије повећан за „фантастичних“ 2,2 одсто, подсетила ме је на мај 2013... Крајем јуна 2013. професор Универзитета у Тексасу, Јанис Варуфакис, имао је веома интересантан, а испоставило се и пророчански поглед на нашу економску стварност: „Мислим да се у Србији дешава оно што ја зовем dead cat bounce, мали опоравак кратког даха. То је оно кад мртву мачку баците и она одскочи. Али, то не значи да је мачка жива… Имате мртву мачку и тачка!“

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Онаквог човека (и министра) нису умеле да препознају

Милан Кркобабић Хај'те, молим вас, па ко не може данас да препозна министра Вујовића? Ако неко некога у Србији препознаје или може одмах да препозна, грађани Србије препознају министра Вујовића.

Милан Кркобабић, генерални директор ЈП „Пошта Србије“, о службеницама које су тражиле на увид личну карту од министра, ТВ Н1

Поверљиво из СПС-а

Ивица Дачић Све сте новинарима говорили. Чак и то да сам хтео да платим јагњетину за прославу 25. годишњице странке и да ми нису дозволили. Па зар нешто не може да остане тајна?

Ивица Дачић, председник СПС-а, упозоравајући чланове ГО странке да „не иду по медијима“, „Политика“