Нежељено дете

Бојана Маљевић Први лидер који није добио љубав интелектуалне елите је Вучић. Сви су је имали, Милошевић, Коштуница, Ђинђић, Тадић, Чеда. Капирам да је то болно. Али Вучић мисли да се уважавање стиче омаловажавањем?! И сарадника и неистомишљеника. То просто не бива.

Бојана Маљевић, глумица, у интервјуу за НИН од 29. октобра, bojanamaljevic.wordpress.com

Конвертит је, тим се дичи

Бојана Маљевић Та прича да је Вучић највећи еврофанатик, то је пи-ар. ЕУ је пројекат у који он не верује. С разлогом, да се разумемо. Много тога на том путу ка ЕУ је проблематично и он то користи управо да би дуже владао. То је исто што и Велика Србија. Односно, кад Вучић каже ЕУ то је исто као када је говорио Велика Србија, за коју је такође знао да се никада неће догодити, али су на томе дражили народ, будили национализам, владали, тако сада на овом европском путу еврофанатично поручује да може да не буде председник Владе, али да се посвађа са Ангелом Меркел, то никако.

Бојана Маљевић, глумица, у интервјуу за НИН од 29. октобра, bojanamaljevic.wordpress.com

Reality show must go on!

Бојана Маљевић Узмимо само чињеницу да премијер [Вучић] није дошао на јавни сервис [РТС] да саопшти ту важну одлуку да ли ће бити ванредних избора – него на приватну телевизију [Пинк]. Океј! Али ушао је у паузи ријалитија! Та чињеница да ми гледамо неког криминалца и неку проститутку на телевизији и да док то траје, пошто емисија са премијером касни, гледамо кајрон са најавом типа „ускоро ће се појавити владар свега и саопштиће нам нашу судбину“.

Бојана Маљевић, глумица, у интервјуу за НИН од 29. октобра, bojanamaljevic.wordpress.com

Поглавица без Индијанаца

Бојана Маљевић Једино што ми улива наду је чињеница да [премијер] Вучић није прави вођа. Да би био вођа, морао би да има стварне следбенике. А следбеници нису исто што и полтрони.

Бојана Маљевић, глумица, у интервјуу за НИН од 29. октобра, bojanamaljevic.wordpress.com

Слово о (архи)другарици Мири

Александар Вулин Са Миром Марковић се после 2000. године нисам срео. Чули смо се телефоном после смрти председника Милошевића. Изјавио сам саучешће. [...] Нисам још стигао да прочитам њену књигу „Било је то овако“, али прочитаћу свакако.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, према „Блицу“

Саборна неуронска мрежа

Томислав Николић Удружење неурохирурга пред собом има два задатка – да настави саборну мисију и изван граница земље, али и да унапреди своју медицинску дисциплину, не заостајући за временом и светом.

Томислав Николић, председник Србије, примајући плакету почасног члана Удружења неурохирурга Србије, „Ало“/„Танјуг“

Зна(м) само да је Вучић БРОЈ 1

Александар Вулин Што би рекли, волим их све. Не бих могао да се појединачно идентификујем [са неким ликом], али могу да се нађем у духу Алана Форда и у тој јеткој иронији коју сам обожавао.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, као некадашњи рецензент стрипа „Алан Форд“, „Блиц“

Да се Ружић и Микић јаве (свом) разредном старешини

Александар Вучић Ја живим за МСК, „Петрохемију“, фабрике у Србији, живот људи. Партијским стварима се не бавим. Слава треба да припадне људима који се боре и иду напред, а то што је СПС нашао некога који ће да викне „Вучићу педеру!“, па је то [као] неки доказ нечег - то ме не занима.

Александар Вучић, премијер Србије, о Бранку Ружићу и Игору Микићу, „Танјуг“

Кићење (и шминкање) невесте

Александар Вучић Има више заинтересованих за МСК, али сви они су хтели прво да виде да фабрика ради. Ако то покажемо, сви ће да нагрну. Овде нема папирића у кругу фабрике, она је чиста као апотека, а радници су научени да се према њој тако и опходе. Није МСК као ма која друга, па да нам се жури да увалимо ђубре или проблем. Ово је врхунска фабрика.

Александар Вучић, премијер Србије, о Метанолско-сирћетном комплексу (МСК) у Кикинди, „Танјуг“

И поглавља (за Србију) су мигрирала

Блиц Европска унија је пред распадом! Тресу се темељи ЕУ! Уједињена Европа издаје сопствене вредности! ЕУ се урушава пред стотинама хиљада миграната из Сирије, Авганистана, Пакистана, а за то време Србија се нада отварању првих поглавља у приступању европској породици.

Блиц, о паничним порукама водећих људи ЕУ - Жан Клод Јункера, Доналда Туска и Федерике Могерини

Миришљави трагови

Александар Вулин Ја сам део тог времена и оставио сам неки траг [деведесетих]. Добар или лош, како за кога. Била је то борба, а борба је цео мој живот. Ја ништа у животу друго нисам радио, само сам се борио. Био је то и период искушења, и успеха и неуспеха, али није нешто за шта мислим да је било лоше.

Александар Вулин, министар рада, као некадашњи портпарол и заменик председника Дирекције ЈУЛ-а, „Блиц“

Ја немам таленат (за рокенрол)

Александар Вулин Ошишао сам се због старости. То исто ме је питао и Бора Ђорђевић и одговорио сам му да сам то урадио, јер сам почео да личим на њега. Знате, кад у мојим годинама нисте срећан човек и нисте рокенрол звезда, онда је време да се ошишате. Писао сам текстове за неке бендове у младости, али у мени није било музичког талента.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, „Блиц“

Бројанице (српског) Че Геваре

Александар Вулин Не спадам у религиозне људе, али бројанице носим цео живот. Прву бројаницу сам добио као двадесетогодишњак од тадашње девојке. И од тада је увек имам уз себе. Имам читаву колекцију.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, „Блиц“

Шпанска крагна за руског премијера

Александар Вучић Ја сам упоран и досадан када нешто треба да се уради. Приликом недавног сусрета са премијером Русије Дмитријем Медведевим у Москви, рекао ми је да га ништа не питам за „она два хемијска предузећа“ и да ће све бити у реду само да га више са тим не гњави.

Александар Вучић, премијер Србије, у говору после обнове Mетанолско-сирћетног комплекса (МСК) у Кикинди, РТС

Наружен на правди Дачића, Вучића и (некорумпиране) Србије

Бранко Ружић Због Србије и њене јавности, као човек који се на озбиљан начин бави политиком, осећам потребу да изразим жаљење и извињење, због погрешног утиска који се стекао у јавности, гласачима СНС и СПС, као и двојици лидера Александру Вучићу и Ивици Дачићу, чији је однос стуб владајуће коалиције и гарант модерне, здраве, социјално праведне, економски развијене, некорумпиране, декриминализоване, европске Србије.

Бранко Ружић, потпредседник СПС-а, о својој изјави и фотографији са Игором Микићем, „Фејсбук“

Прва линија одбране Александра Вучића

Александар Вулин Ја сам саборац Александра Вучића и бранићу га на сваки начин где год могу и колико год могу.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Покрета социјалиста, „Блиц“