Хајде да срастемо заједно

Зоран Бабић Испод планине Гоч, где сам се родио и одрастао, постоји дрво срастак настало од два дрвета која су срасла у једно... Данашњом активношћу срасла је прошлост и будућност. Не бих критиковао остале колеге већ би упутио један позив, апел, изазов да у наредним данима користимо мање микрофон и да узмемо мотику у руке и да засадимо стабло. Тиме бисмо дали допринос том срастку прошлости и будућности.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, на Авали уочи Дана примирја у Првом светском рату, „Танјуг“

Министре више нико не сме да туче (осим мене)

Александар Вучић Мој грех је био од почетка што нисам дао да туку неистинама по влади.

Александар Вучић, премијер Србије, у емисији „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“, „Танјуг“

Устављање обавештајних служби

Александар Вучић Одбројавају ми дане разне стране службе, раде ми о глави, праве афере и шире разне приче о томе колико ми је преостало. А смета им јер се борим за Србију и што ми је само она важна, што поштујем Устав на који сам се заклео.

Александар Вучић, премијер Србије, у емисији „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“, „Танјуг“

Кад громови не утихну (Све је то од лоше инсталације)

Бранко Ружић Могу да приметим да је премијер Вучић увек у најтежој ситуацији. За сваку аферу, која на неки начин дотиче његову странку или естаблишмент који је инсталирао у Србији, он се поставља као громобран. [...] И у том смислу разумем премијера Вучића, јер кад види да нешто не функционише он жели да преузме на себе сву одговорност. И на тај начин без своје воље он долази у ситуацију „one man show“.

Бранко Ружић, потпредседник СПС-a, у интервјуу за „Њузвик“, „Курир“

Кандидати за проклетство

Томислав Николић Да ми је неко дао да чувам џамију, ја бих рекао – извините, хајде да се о њој брине онај ко је градио и ко се моли у њој. Тако Приштини поручујем да не отимају оно што је туђе. Отето-проклето. Овог пута нису постали проклети, али поодавно су заслужили тај назив.

Томислав Николић, председник Србије, после неуспешног покушаја Косова да постане члан УНЕСКО, „Танјуг“

Нешто између вируса и амброзије

Бранко Ружић Дао сам сасвим јасно, политички коректно објашњење онога што се десило и упутио жаљење због погрешног утиска који је створен у јавности. Но, изгледа да, кад ја кинем, политичка Србија добије грип, па да не би настала епидемија, хајде да ставимо тачку.

Бранко Ружић, потпредседник СПС-а, о својим „искакањима“, у интервјуу за „Њузвик“, „Курир“

Наша победа о његовом руху, круху и рачуну за телефон

Ивица Дачић Ми смо овај резултат остварили без иједног јединог динара, евра, долара или било које друге валуте. Једино што ћемо морати да платимо су телефонски рачуни. Надам се да ће премијер [Вучић] бити благонаклон, па ће барем да одобри да држава плати те телефонске рачуне... Мада у то нисам сигуран.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, о неуспешном покушају Косова да постане члан УНЕСКО, „bizlife.rs“

Преслана шала

Гордана Чомић Мислим да је у питању баналан неспоразум, али очигледно довољно дубок да се председник посланичког клуба Демократске странке овако грубо нашали са вама. У Демократској странци и председник клуба има право на свој став, без обзира да ли је тај став утемељен у чињеницама. Смењен није нико, увређених вероватно има, али то ћемо решити.

Гордана Чомић, посланик ДС-а, новинарима уочи смене Борислава Стефановића са места шефа посланичког клуба странке, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Мали протокол великог (јагодинског) мудраца

Драган Марковић Палма Ваша екселенцијо, имам једну примедбу, немојте да замерите. Спољну политику Србије води Александар Вучић, а не Томислав Николић. Значи, немам ништа против слике Томислава Николића, он је председник Србије, али ако немате, можемо да Вам набавимо слику премијера Александра Вучића, имајући у виду да је данас био дан Д за Србију - Косово није ушло у Унеско захваљујући Влади. Министар спољних послова Ивица Дачић такође има велике заслуге, и где десно иде Вучић, лево иде Дачић.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, амбасадору Србије Перу Јанковићу у Бечу, „Блиц“