Лидери у категорији „мигрантска мајка“

Александар Вучић Добијамо довољно помоћи. Србија држи проблем под контролом. Теже је земљама попут Немачке, Аустрије и Шведске.

Александар Вучић, премијер Србије, за швајцарски „Блик“ o збрињавању миграната, „Блиц“

Избори моји насушни

Александар Вучић Политика није математика. Није реч о местима у парламенту, већ о психологији и поверењу. Желим да проверим да ли поверење још постоји. Осим тога, потребна ми је свежа крв за владу, а нови избори су најбољи начин да се до ње дође.

Александар Вучић, премијер Србије, упитан зашто расписује изборе иако има већину у парламенту, за швајцарски „Блик“, „Блиц“

Догодине на Олимпу (међу ТОП 35)

Александар Вучић Можете да ме волите или да ме мрзите. Јасно је: од када сам ја на власти, српска привреда се значајно опоравила, снажан раст ће се и даље наставити. Циљ нам је да уђемо међу 35 најјачих земаља на свету. И, да: желимо у ЕУ!

Александар Вучић, премијер Србије, о „европскијем“ поступању од многих чланица ЕУ због жеље да уђе у ЕУ, за швајцарски „Блик“, „Блиц“

Миришљави трагови Еулекса

Александар Вулин То није правоснажна пресуда, да је правоснажна - то не би била правда већ силовање правде. [...] Хајде да будемо сасвим рационални, ако је убица - девет година је смешно мала казна. А ако није убица, као што није, како можете да га осудите на девет година?

Александар Вулин, министар за рад, o осуђујућoj пресуди Оливеру Ивановићу коју је изрекло Еулексово судско веће у Косовској Митровици, Б92

Суљова авлија

Сулејман Угљанин Аутономија је лек за бошњачке проблеме.

Сулејман Угљанин, председник СДА и председник Бошњачког националног већа, према НИН-у

Лудило Републиканске странке

Вилијам Монтгомери Једина шанса да Хилари Клинтон не постане председник САД јесте да неки умерени републикански кандидат добије подршку од осталих и прође предизборни процес. У овом тренутку имате лудаке из Републиканске странке који се боре на једном нивоу и ту побеђују, и мање луде који се свађају међу собом.

Вилијам Монтгомери, бивши амерички амбасадор у Београду, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Кад (слободна) штампа пожути

Вилијам Монтгомери Ми на Западу смо направили велику грешку када смо гледали на земље у региону - стално смо говорили о слободи штампе. Б92 је примао помоћ од нас управо из тог разлога. Оно што је требало да нагласимо је потреба за слободним и одговорним медијима, а ми нисмо довољно нагласили ту потребу. Тако у читавом региону постоји жута штампа која је неодговорна и коју људи узимају за озбиљно.

Вилијам Монтгомери, бивши амерички амбасадор у Београду, „Кажипрст“ на ТВ Б92